Bevetésen a sűrített tej: tejkaramella cukorka

Myreille

Arra gondoltam, hogy kedvenc receptemet, az omlós vajkaramellát elkészítem sűrített tejből. Elméletem szerint így időt és munkát spórolhattam volna.

 

karamella01

Tejkaramella cukorka (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
1 tubus (170 g) cukrozott sűrített tej
5-10 g vaj

Az elmélet nem volt rossz, tényleg pár perc alatt aranybarnára főtt a lábasban a sűrített tej. Persze folyamatosan kevergetni kellett. Levettem a tűzről beletettem a vajat. Amikor alig akarta felvenni a massza a vajat, tudtam, hogy gond lesz. És lett is. A végeredmény nyúlós karamella lett.

Amikor kicsit kihűlt és de még meleg volt, cukorkákat formáztam belőle. Természetesen elfogyott, mert az íze nem volt rossz, egészen hasonlított  a Werther’s Originalhoz és szopogatni lehetett, de rágni nem, mert úgy nyúlt és ragadt a fogba, mint a régi (zöld zacskós) karamella.

karamella02

Tejkaramella cukorka (Fotó: Myreille)

Sokkal, de sokkal finomabb az omlós vajkaramella, inkább azzal érdemes dolgozni.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra