Brownie zabpehellyel és 60%-os étcsokoládéval

Myreille

A brownie mindig jó ötlet és édes bűnbeesés. Most a lisztet zabpehelyre cseréltem, hogy “csökkentsem a bűnöket”, de a csokiból nem engedtem.

Brownie zabpehellyel és 60%-os étcsokoládéval/Fotó: Myreille

Brownie zabpehellyel és 60%-os étcsokoládéval/Fotó: Myreille

Brownie zabpehellyel

Hozzávalók:
20 dkg 60%-os csokoládé*
12 dkg vaj (vagy margarin)
12 dkg  zabpehely
3 tojás
20 g vaníliás cukor
12 dkg cukor
csipet só

A vajat és a csokoládét megolvasztom és simára keverem. Belekeverem a cukrot és a vaníliás cukrot valamit a csipet sót.

Az apró zabpelyhet forgókéses darálóban finomra őrlöm. Nem lesz liszt, de egészen dara jellegű lesz.

A csokis-cukros masszához hozzákeverem a tojásokat, de nem simára keverem, csak éppen elvegyüljön. Belekeverem az őrölt zabpelyhet, de nem keverem agyon, csak éppen elvegyüljön és kivajazott (30×40 centis) formába öntöm.

10 percet pihentetem, majd 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

Brownie zabpehellyel és 60%-os étcsokoládéval/Fotó: Myreille

Brownie zabpehellyel és 60%-os étcsokoládéval/Fotó: Myreille

Summary
recipe image
Recept
Brownie zabpehellyel
Szerző
Dátum
Munka

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra