Camembert pongyolában, sült őszi gyümölcsökkel

Myreille

pongyolacamembert01 Az elnevezése flancos, az íze isteni, mégis könnyen és gyorsan elkészíthető vacsora. Csajozáshoz és férj elbűvöléshez tökéletes. Nehéz étel, kell mellé a bor.

Hozzávalók:
1 camembert
1 csomag leveles tészta
1 fokhagyma
pici bors és néhány csepp olíva olja
2-3 alma és/vagy körte

A leveles tésztát kiterítem és a camembert a közepére teszem. A fokhagymát megpucolom, és kis ékeket vágok belőle, amelyeket a sajtba szúrok. A sajt tetejére borsot őrölök és meglocsolom pár csepp olíva olajjal. A tésztát a sajtra hajtom. Mondhatni négyzetesítem a kört. Sütőtál közepére teszem, mellé pedig cikkekre vágott, kicsumázott almát és körtét szórok. 20 percet sütöm.

pongyolacamembert02

Azonnal neki lehet esni és a megolvadt sajtba mártogatni a megsült gyümölcsöket. (Nálunk egy sajt éppen egy férj-feleség adag.)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra