Carbonara másként: makrélás-brokkolis tészta

Myreille

Tudom, nem túl menő dolog konzervhalból főzni, de tengerpart híján a kamrapolcon tartható halakat is kedvelem.  Egyszerű és gyors tésztaétel makréla konzervvel, szalonnával és brokkolival.

Makrélás-brokkolis carbonara (Fotó: Myreille)

Makrélás-brokkolis carbonara (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg brokkoli
5-7 dkg szalonna
4 dl tejszín

bors
2 doboz (2×125 g) makréla konzerv (olíva olajban)
nagyjából 3/4 csomag tészta, én zöpflit főztem, de lehetne penne, vagy masni vagy spagetti is

A brokkolit rózsáira szedem és vízben puhára főzöm. Az edényt elmosom és kifőzöm benne a tésztát. Közben elkészítem a mártást.

A makréla halkonzerveket felbontom, a halról az olíva olajat egy serpenyőbe öntöm. A szalonnát felkockázom és serpenyőben pirosra sütöm. Beleteszem a haldarabokat és kicsit átsütöm, ráöntöm a tejszínt, picit sózom, erősen borsozom és felforralom.

Ha kész a tészta, beleforgatom a halas-szalonnás-tejszínes mártásba, majd belekeverem a brokkolirózsákat is és már lehet enni.

Bármilyen sajttal finom, de sajt nélkül is tökéletes.

Makrélás-brokkolis carbonara (Fotó: Myreille)

Makrélás-brokkolis carbonara (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra