Chili jam: tűzforró nyár hideg téli napokra

Myreille

Gyönyörű a színe, édes, mint egy jam, és csípős, mint a fene. Gasztroajándéknak is tökéletes, de én magamért főzöm, mert salátához és sajtokhoz a kedvencem.

Homemade chili jam/Fotó: Myreille

Homemade chili jam/Fotó: Myreille

Csak 3 hozzávaló:

50 g chili (kb. 15 db chili)
80 dkg cukor
5 dl vörösbor ecet

A chilik csumáját levágom, majd konyhai robotgépben apróra mixelem. A cukort, ecetet és a ledarált chilit egy lábasba öntöm, felforralom és fél óráig gyöngyözve főzöm. Forrón üvegekbe töltöm és megy a dunsztba.

Ebből a mennyiségből nekem 5 kis üveg chili jam készült.

 

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra