Citromos-fokhagymás csicseriborsó-saláta

Myreille

A csicseriborsó tele van fehérjével, a hidegen sajtolt repceolaj omega-3 zsírsavakkal, a Kápia paprika C-vitaminnal. Egyél finomat és jót!

csicseriborsosalata02

Citromos-fokhagymás csicseriborsó-saláta Kápia paprikával (fotó: Myreille)

Hozzávalók:
500 g száraz csicseriborsó
2 citrom
1 lime (helyettesíthető citrommal)
3 gerezd fokhagyma
1 közepes lilahagyma
2 Kápia parika
4 evőkanál hidegen sajtol repceolaj
1 kis csokor petrezselyem
nagy csipet só

Ennek az ételnek az egyetlen szépséghibája, hogy előre kell tervezni. Este a száraz csicseriborsót megmosom és háromszoros vízbe teszem, így másnap reggel, amikor tiszta vízben felteszem főni, 1 óra alatt elkészül. De biztosra kell menni és 3-4 szemet meg kell kóstolni, és ellenőrizni, hogy a csicseriborsó megpuhult. Leszűröm.

Egy nagy tálban az olajat összekeverem a citromok és a lime levével, a sóval, az apróra vágott lilahagymával, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel. Az öntetre öntöm a langyos csicseriborsót és alaposan összekeverem. Apró kockára vágom a kimagozott Kápia paprikát és azt is a csicseriborsóhoz keverem és lehet enni.

Lehet enni langyosan és hidegen, önmagában vagy köretként, jófajta kecskesajt is illik hozzá.

csicseriborsosalata03

Citromos-fokhagymás csicseriborsó-saláta Kápia paprikával (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra