Citrusos, gyors túrótorta eperrel

Remous

Avagy variáció édes quichere. Gyors, finom, szapora, igaz gyorsan is fogy…

A szokásos omlós tészta alapreceptből indultam ki: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 tojás sárgája, pici porcukor, só szükség esetén pici hideg víz. Összegyúrtam, belelapítottam a tortaforma aljára úgy, hogy pereme is legyen a tortának. 180 fokos sütőben 5 perc alatt elősütöttem.

Aztán fél kiló túróba belekevertem 2 egész-, és két tojás sárgáját, 25 dkg cukrot, egy csapott evőkanál keményítőt, fahéjat, vaníliás cukrot , 1 egy citrom és 1 narancs levét-héját.

Beleöntöttem a formába, tetejére félbe vágott epret tettem és 170-180 fokon megsütöttem.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra