Citrusos, gyors túrótorta eperrel

Remous

Avagy variáció édes quichere. Gyors, finom, szapora, igaz gyorsan is fogy…

A szokásos omlós tészta alapreceptből indultam ki: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 tojás sárgája, pici porcukor, só szükség esetén pici hideg víz. Összegyúrtam, belelapítottam a tortaforma aljára úgy, hogy pereme is legyen a tortának. 180 fokos sütőben 5 perc alatt elősütöttem.

Aztán fél kiló túróba belekevertem 2 egész-, és két tojás sárgáját, 25 dkg cukrot, egy csapott evőkanál keményítőt, fahéjat, vaníliás cukrot , 1 egy citrom és 1 narancs levét-héját.

Beleöntöttem a formába, tetejére félbe vágott epret tettem és 170-180 fokon megsütöttem.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

13 hozzászólás a “Citrusos, gyors túrótorta eperrel” című cikkhez.

  1. Heidi szerint:

    óóó:D Már tudom is, hogy mi lesz holnap a desszert :D

    VálaszVálasz
  2. Mónika szerint:

    Istenien néz ki, de Myreille mekkora a sütőforma amit használtál?

    VálaszVálasz
  3. Myreille szerint:

    Ezt nem én sütöttem! ;) Rákérdezek, de szerintem Remous is 28 cm-es formát használ…

    VálaszVálasz
  4. Mónika szerint:

    Myreille, holnap csinálom meg a tortát, épp írom a hozzávalókat a vásárláshoz, de fönnakadtam a 15 dkg vajon…..Milyen vaj kell a tésztába, te milyet használsz?KÖSZIII

    VálaszVálasz
  5. Myreille szerint:

    Én is szoktam ilyen tésztát csinálni és mindig a legolcsóbb vajat használom. Az a lényeg, hogy vaj legyen ne margarin vagy egyéb dolog. Amire ráírják, hogy vaj, az jó, vagy hogy óvatosabban fogalmazzak, az jó szokott lenni.

    VálaszVálasz
  6. Agnes Randall szerint:

    Nagyon jol nez ki, En is szeretnem megcsinalni, de En meg a kemenyiton akadtam ki, mivel En meg soha nem hasznaltam es nem is tudom , hogy keressem. Ja es meg annyi, hogy ezt a kemenyitot Orlandoban kell keresnem, hogy hivjak?

    VálaszVálasz
  7. Myreille szerint:

    @Agnes Randall: Fontos, hogy ez nem az én receptem, hanem Remousé, de azért van ötletem. :) A keményítő, kukorica keményítő, de ha nincs otthon, akkor liszttel is kiváltható, de szerintem el is hagyható. (Én a cheesecake krémes részéből is gyakran kihagyom a lisztet és tökéletesen összeáll a massza ez pedig hasonlatos hozzá.) A keményítő azért kell, hogy a krémet biztosan összefogja, bár ezt a tojások is megteszik. Arra figyelj, hogy a liszt ne sütőporos liszt legyen, mert a sütőpor nem tesz jót a krémnek.

    VálaszVálasz
  8. Agnes Randall szerint:

    Nagyon szepen koszonom az Infot!!! :)

    VálaszVálasz
  9. Süti imádó szerint:

    Sziasztok!Férjem szülinapjára szeretném megcsinálni.Annyi kérdésem lenne eláll 1 napig vagy a szülinapján süssem meg mert frissen jó?Ugye vannak olyan torták amiknek jót tesz ha áll 1 napig.Köszi a választ előre is.Keményítőt lehet kihagyom.

    VálaszVálasz
  10. Myreille szerint:

    @Süti imádó: Én még nem próbáltam Remous receptjét, de úgy tippelem, inkább aznapi torta. Tudom, arra gondolsz, hogy némileg hasonlít a cheesecake, de az alapjai inkább édes quiche, ami viszont frissen jó.

    VálaszVálasz
  11. Süti imádó szerint:

    @Myreille:
    Köszönöm szépen a gyors választ nagy segítség volt.:)Majd megírom milyen lett.

    VálaszVálasz
  12. Süti imádó szerint:

    @Süti imádó:
    Megcsináltam a tortát!:P Nagyon finom lett és mutatós!Csak ajánlani tudom.Gyorsan elkészül.Köszi.:)

    VálaszVálasz
  13. biromaria szerint:

    @Agnes Randall:Keményítô helyett használj egy tasak vaniliás pudingport, az keményítôbôl keszül…

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra