Conchiglie rigate all’arrabbiata

Myreille

Paradicsomszezonban kihagyhatatlan, azonban a sok fokhagyma miatt, első randira nem a megfelelő választás. Egyszer, gyors, finom.

Szicíliában ettem az egyik legjobb penne all’arrabbiatat. Gyorsan el is kértem a receptet és mindenféle tésztával imádom.

Hozzávalók 2 személyre:
250 g Conchiglie Rigate (Barilla)
6 gerezd fokhagyma
1 piros chili
6 paradicsom
1 evőkanál olíva olaj
Pecorino vagy Parmigiano-Reggiano

A tésztát ki kell főzni és amíg fő, elő lehet készíteni a szószt. Mivel a szósz pillanatok alatt elkészül, ezért fontos az előkészítés.

A fokhagymákat meg kell pucolni és apróra vágni, a paradicsomot pedig meg kell  hámozni*, kimagozni és felkockázni. A chilit apróra  kell vágni és a sajtot pedig le kell reszelni.

Kevés olíva olajon meg kell futtatni a fokhagymát, éppen csak annyira, hogy az olaj átvegye a fokhagyma ízét, de semmiképpen se égjen meg. Mehet bele a paradicsom és a chili és addig kell főzni, amíg szósszá áll össze. Megsózom, majd belemerem a megfőtt tésztát. Alaposan átkeverem és 2 percig pihentetem.

A tányéron sok sajt kerül rá.

*A paradicsom hámozása roppant egyszerű, bár általában elspórolom. Vizet kell forralni. A paradicsomok fenekén egy x bemetszést kell tenni. A paradicsomot a forró vízbe kell dobni (nagyjából fél percre), majd gyorsan hideg vízbe tenni és már jön is le a héja magától. A titok, hogy a víz tényleg forró legyen, a trükk pedig annyi, hogy nem égetjük össze magunkat.

Conchiglie rigate all’arrabbiata (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra