Csak 5 hozzávaló: currys édesburgonya-krémleves

Myreille

Egyszerű, gyorsan elkészül, tápláló és a gyerekeim mindig repetáznak belőle. Télen-nyáron, tavasszal-ősszel batáta krémleves.

batataleves

Hozzávalók:
1 (kb 30 dkg) édesburgonya vagy más nevén batáta, abból is a sárga húsú
1 kis fej vöröshagyma
1 dl tejszín vagy kókusztej
1/4 teáskanál curry fűszerkeverék

kiegészítés: friss koriander, levesgyöngy

A batátát megpucolom, feldarabolom. A hagymát megpucolom, nagyobb cikkekre vágom és a batátához teszem. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Megsózom és puhára főzöm, kb. 20 perc. Ezután botmixerrel pürésítem, belekeverem a curry fűszerkeveréket és tejszínt vagy kókusztejet (ami éppen van itthon), felforralom és már lehet is enni.

Illik hozzá a friss koriander, de a fiaim szerint nem kell bele zöld, levesgyöngyből viszont annál több.

Tipp: Sütőtök szezonban a batáta bátran sütőtökre cserélhető, de egyetek édesburgonyát is, mert finom.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra