Csak 5 hozzávaló: Fokhagymás céklakrémleves

Myreille

Néhány egyszerű hozzávalóból ízletes, egészséges céklaleves készülhet. A fiam azt állítja, horrorisztikus a színe, de ettől még finomabb.

ceklakremleves02

Fokhagymás céklakrémleves (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
3 cékla
1 fej lilahagyma
6 gerezd fokhagyma

habtejszín

A céklát megpucolom, felkockázom. A hagymát megpucolom, felszeletelem. A fokhagymát megpucolom, hosszában felezem. Mindent egy lábasba teszek, megsózom, felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepi, lefedem és két óráig főzöm. Amikor a cékla már vajpuha, botmixerrel krémesítem az egészet.

A tányérokon egy evőkanál tejszínt teszek a leves tetejére, de ha akad otthon feta vagy kecskesajt azzal is remek.

ceklakremleves03

Nem borcs, hanem fokhagymás céklakrémleves (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Csak 5 hozzávaló: Fokhagymás céklakrémleves” című cikkhez.

  1. dhiriam szerint:

    Ma ez volt az ebéd! :) Isteni volt fetasajttal! Köszi az ötletet! :)

    VálaszVálasz
  2. Myreille szerint:

    Nagyon örülök!!! :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra