Csak 5 hozzávaló: rusztikus almás pite

Myreille

A francia cukrászdák remekműve, az egyik legfinomabb almás süti, a csábító almás pite otthon, egyszerűen és elronthatatlanul.

Sok fahéjas alma, finom tészta, azaz elronthatatlan, rusztikus almás pite (Fotó: Myreille)

Sok fahéjas alma, finom tészta, azaz elronthatatlan, rusztikus almás pite (Fotó: Myreille)

A legjobb almás süti: francia almás pite

Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg margarin (de lehet vaj is)
kb. 1 kg alma
5 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj

Az almákat megpucolom, felkockázom és megszórom 1 evőkanál cukorral.

A lisztet, a margarinnal, 2 evőkanál cukorral és 4-6 evőkanál hideg vízzel tésztává gyúrom.

Leszakítok egy nagyobb darab sütőpapírt és azon kb. 40×50 centi téglalappá nyújtom a tésztát.

A tésztát a sütőpapírral együtt beleteszem a 30×40-es tepsibe és középre igazítom.

Az almákat a tésztára szedem, de a levet, amit az alma kiengedett, felfogom.

2 evőkanál cukrot összekeverek a fahéjjal és az almákra szórom.

Visszahajtogatom a tészta széleit, levágom a felesleges sütőpapírt és 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütöm.

Rusztikus almás pite (Fotó: Myreille)

Rusztikus almás pite (Fotó: Myreille)

Így tél közepén a télálló almáim már nem hersegtek a nedvességtől, itt-ott hibásak is voltak, sokat ki kellett belőle dobni – ezért is tippelem meg nehezen, mennyi alma került a süteményre – és nagyon kevés almalevet adtak ki magukból. Viszont az almákat mindenképpen le kell cukrozni, nehogy elázzon a tészta, mert az tönkre teszi a pitét.

Szintén praktikus szempont, hogy az almák egy rétegben, sűrűn kerüljenek a tésztára.

Szinte semmi se tartja az almákat a tésztán csak a cukros, karamelles-fahéjas szirup. De nem kell aggódni, lehet szeletelni és szépen tányérra tenni. (Fotó: Myreille)

Szinte semmi se tartja az almákat a tésztán csak a cukros, karamelles-fahéjas szirup. De nem kell aggódni, lehet szeletelni és szépen tányérra tenni. (Fotó: Myreille)

Hallottál már a moksha.hu hírleveléről? Iratkozz fel most, ne maradj ki semmi jóból!

 

 

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra