Csak 6 hozzávaló: Chilis-pecorinós stangli

Myreille

Elkezdtem quiche tésztát gyúrni, majd menet közben meggondoltam magam és végül stanglit sütöttem. Milyen jól tettem! Sohasem sütök más tésztával stanglit!

Chilis-pecorinos stangli/Fotó: Myreille

Chilis-pecorinós stangli/Fotó: Myreille


Napok óta három (négy) hagymás quichet ennék, de mindig hiányzik hozzá valami. Ma délben úgy gondoltam, egye fene, valamilyent majd összedobok, ezért begyúrtam a tésztát. Amíg a robotgép dolgozott, az agyam is lázasan kattogott, ki is találtam, hogy a tésztából inkább stanglit sütök.
A végeredmény olyan jó lett – légies, ropogós, pikáns -, hogy soha többet nem fogok más tésztával stanglit sütni.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás

tört chili
pecorino (vagy bármilyen sajt)
Nem lehet abbahagyni!/Fotó: Myreille

Nem lehet abbahagyni!/Fotó: Myreille


A tésztához keverőedénybe teszem a lisztet, kockára vágott vajat, a tojás sárgáját, negyed teáskanál sót és 3 evőkanál hideg vizet, majd az egészből tésztát gyúrok. Lehet kézzel is, de én robotgéppel csinálom.
A sütőt 185 fokra előmelegítem. (Légkeverés alsó-felső sütés.)
A tésztát elfelezem. Az egyik gombócot alapos lisztezés mellett, sütőpapíron 30×40 centi, nagyon téglalappá nyújtom. A tészta nagyon vékony lett, de éppen ettől lesz könnyű, ropogós.
A maradék tojásfehérjét kicsit felverem és a felével megkenem vele a kinyújtott tésztát. Megszórom tört chilivel és reszelt sajttal. Még van itthon abból a pecorinóból, amit Szicíliából hoztam, így abból tettem rá, de működik egyszerű trappistával is.
Pizzavágóval vékonyan felcsíkozom a tésztát és egyszer keresztbe is átvágom. A sütőpapírt áthúzom a tepsire. (Megcsinálom a másik tésztagombócon is ugyanezt.)
A két tepsit egyszerre tettem a sütőbe és kb. 14 perc alatt készre sütöttem.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra