Csak semmi sütés! – Mennyei datolyagolyók 2 perc alatt

Myreille

“Hangyányit” rákattantam a datolyagolyókra. Jobban vonzanak, mint a csoki. Most rumos-kakaós-kesudiós és diós-narancsos-kakaós készült.

Datolyagolyók: diós-narancsos-kakaós és rumos-kakaós-kesudiós (Fotó: Myreille)

Datolyagolyók: diós-narancsos-kakaós és rumos-kakaós-kesudiós (Fotó: Myreille)

A rumos mazsolás-mogyorós tejcsoki a legnagyobb favoritom – szerintem a Cadbury gyártja belőle a legjobbat -, ám most megpróbáltam ugyanezt az ízvariáció elérni datolyagolyóval.

Rumos-kakaós-kesudiós datolyagolyó

Hozzávalók
kb. 40-45 darabhoz

20 dkg kesudió
25 dkg magozott datolya
1 púpos teáskanál (cukrozatlan és jó minőségű) kakaópor
1/2 teáskanál rumaroma

Aprítógépben először a kesudiót őrlöm finomra, majd beleteszem a datolyát és tovább aprítom. Mehet bele a kakaópor és a rumaroma és egy teáskanál hideg víz, hogy összeálljon a massza. Ezután csak golyókat kell formázni. 10 napig is eláll, ha el nem fogy.

Rumos-kakaós-kesudiós datolyagolyó (Fotó: Myreille)

Rumos-kakaós-kesudiós datolyagolyó (Fotó: Myreille)

A kedvenc csokim után a zserbót álmodtam datolyagolyóba… Tudom, a zserbóban nincs narancs, de a sárgabaracklekvár gyümölcsösségét ezzel tudtam a legjobban megidézni.

Diós-narancsos-kakaós datolyagolyó

Hozzávalók
kb. 40-45 darabhoz

20 dkg dió
25 dkg magozott datolya
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 púpos teáskanál (cukrozatlan és jó minőségű) kakaópor

Először a diót aprítom össze az aprítóban, majd mehet hozzá a datolya végül pedig a narancshéj és a kakaópor. Ha nem áll össze, akkor pedig egy teáskanál hideg víz. Végül darált dióba forgattam a diós-narancsos-kakaós datolyagolyókat.

Diós-narancsos-kakaós datolyagolyó (Fotó: Myreille)

Diós-narancsos-kakaós datolyagolyó (Fotó: Myreille)

A datolyagolyók desszertnek és gasztroajándéknak is tökéletesek.

Legyen a moksha.hu a kedvenc reggeli magazinod!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra