Csészényi nosztalgia: Így főzte nagyi a kakaót

Myreille

A jó minőségű kakaóporból főzött kakaó a legfinomabb és ezt nem csak nosztalgiából mondom. Csipke, kakaó és a kedvenc bögrém.

Kaptam egy doboz Bensdorp kakaóport, amelyet a világ legjobb kakaójának tartanak, ráadásul fém dobozosat, így kakaót főztem a fiamnak. Éppen úgy, mint a nagymamám és az anyukám gyerekkoromban. Eddig nem is gondoltam bele, de most egészen biztos vagyok benne, hogy életemben legelőször kakaót főztem. Tisztán emlékszem, milyen nehéz volt eltalálni, hogy éppen annyi tejet öntsek a kakaóra, hogy könnyű legyen elkeverni, viszont ne legyen túl híg, mert akkor a kakaóport lehetetlen megszelídíteni.

Hozzávalók 8 dl kakaóhoz:
1 evőkanál kakaópor (igazi, nem az a cukrozott féle)
1,5 evőkanál nádcukor
8 dl tej

A lábasban az átszitált kakaót jó alaposan összekeverem a cukorral, majd egy evőkanálnyi tejjel. Felöntöm a maradék tejjel és felforralom. Végül csészékbe töltöm és lehet is inni.

A Bensdorpból kakaó nagyon finom lett, nem is fogom süteménybe tenni, csak kakaót fogok belőle főzni, úgy jó sokáig kitart majd.

Íze és illata is mesés. (fotó: Myreille)

Íze és illata is mesés. (fotó: Myreille)

Egy csésze forró kakaó (fotó: Myreille)

Egy csésze forró kakaó (fotó: Myreille)

Egy csésze forró kakaó (fotó: Myreille)

Egy csésze forró kakaó (fotó: Myreille)

Dupla öröm: fémdobozos Bensdorp kakaó (fotó: Myreille)

Dupla öröm: fémdobozos Bensdorp kakaó (fotó: Myreille)

Summary
recipe image
Recept
Csészényi nosztalgia: Így főzte nagyi a kakaót
Szerző
Dátum
Munka
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra