term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:184
post ID:15001
category_184

Csészényi nosztalgia: Így főzte nagyi a kakaót

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Csészényi nosztalgia: Így főzte nagyi a kakaót

Myreille - Publikálva:

A jó minőségű kakaóporból főzött kakaó a legfinomabb és ezt nem csak nosztalgiából mondom. Csipke, kakaó és a kedvenc bögrém. Kaptam egy doboz Bensdorp kakaóport, amelyet a világ legjobb kakaójának tartanak, ráadásul fém dobozosat, így kakaót főztem a fiamnak. Éppen úgy, mint a nagymamám és az anyukám gyerekkoromban. Eddig nem is gondoltam bele, de most egészen biztos vagyok benne, hogy életemben legelőször kakaót főztem. Tisztán emlékszem, milyen nehéz volt eltalálni, hogy éppen annyi tejet öntsek a kakaóra, hogy könnyű legyen elkeverni, viszont ne legyen túl híg, mert akkor a kakaóport lehetetlen megszelídíteni. Hozzávalók 8 dl kakaóhoz: 1 evőkanál kakaópor (igazi, nem az a cukrozott féle) 1,5 evőkanál nádcukor 8 dl tej A lábasban az átszitált kakaót jó alaposan összekeverem a cukorral, majd egy evőkanálnyi tejjel. Felöntöm a maradék tejjel és felforralom. Végül csészékbe töltöm és lehet is inni. A Bensdorpból kakaó nagyon finom lett, nem is fogom süteménybe tenni, csak kakaót fogok belőle főzni, úgy jó sokáig kitart majd.

Íze és illata is mesés. (fotó: Myreille)

Íze és illata is mesés. (fotó: Myreille)

Egy csésze forró kakaó (fotó: Myreille)

Egy csésze forró kakaó (fotó: Myreille)

Egy csésze forró kakaó (fotó: Myreille)

Egy csésze forró kakaó (fotó: Myreille)

Dupla öröm: fémdobozos Bensdorp kakaó (fotó: Myreille)

Dupla öröm: fémdobozos Bensdorp kakaó (fotó: Myreille)

Összegzés
recipe image
Recept
Csészényi nosztalgia: Így főzte nagyi a kakaót
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra