Miért nem szeretem a csokoládé mousset?

Myreille

Időről időre megpróbálkozom a csokoládé mousse készítésével. Nem túl bonyolult feladat, a végeredmény is finom, de még sincs utána az az érzésem, hogy holnap is ilyet akarok enni, ebből egy vödörnyi is jöhetne vagy a csokoládék királynője. Pedig nagy csokoládérajongónak tartom magam.

Szétválasztok 3 tojást, a sárgákat egy lapos evőkanál cukorral fehéredésig keverem, a tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verem. Felolvasztok 150 g  Szerencsi Szerecsent, hozzákeverek nagyjából 3 evőkanál tejszín, majd a tojássárgáját és a tojáshabot. Utóbbit két lépésben, hogy a lehető legkevésbé törjem össze a habot. Tálkákba töltöm, letakarom és 24 órára a hűtőbe teszem.

Szerintem pont olyan, amilyen a nagykönyv szerint lennie kell, de nem esem hasra tőle. Persze lehetne turbozni mindenfélével (narancsvíz, vanília, narancslikőr, menta, chili…), de úgy gondolom már magában is tökéletesnek kellene lennie. Legalábbis ha a hírnevére gondolok. (Legutóbb egy nagy tál friss málnát hiányoltam mellőle.)

Tényleg nem nagy szám a csokoládé mousse vagy én rontok el valamit?

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Miért nem szeretem a csokoládé mousset?” című cikkhez.

 1. tihi szerint:

  legközelebb szólj, és megyek zsürizni! :D

  VálaszVálasz
 2. GKK szerint:

  Nekem sokkal egyszerűbb receptem van :)
  Előkészületek:
  Edény a forróvízhez, egy másik edény (habüst, tál, stb, de egy nyeles láboska a legjobb), ami a forróvizesnél kisebb, de felakad a peremén, rengeteg jégkocka egy harmadik edényben, amibe a második edény könnedén belefér.
  A 2. edénybe tördeljük a kedvünk szerinti, töltetlen csokit. Forró gőz felett megolvasztjuk, kevés tejszínt rakunk hozzá. Ha már nincsen benne szilárd darab, a tálat áttesszük a jégkockákra, majd gépi habverővel elkezdjük habosítani. Figyelni kell, hogy ne dolgozzuk túl, mert akkor összeáll darabosra (ha ez megtörténne, akkor vissza a vízgőz fölé, és újrakezd). Amikor majdnem jó, akkor lehet hozzáadni mindenfélét.

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra