Miért nem szeretem a csokoládé mousset?

Myreille

Időről időre megpróbálkozom a csokoládé mousse készítésével. Nem túl bonyolult feladat, a végeredmény is finom, de még sincs utána az az érzésem, hogy holnap is ilyet akarok enni, ebből egy vödörnyi is jöhetne vagy a csokoládék királynője. Pedig nagy csokoládérajongónak tartom magam.

Szétválasztok 3 tojást, a sárgákat egy lapos evőkanál cukorral fehéredésig keverem, a tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verem. Felolvasztok 150 g  Szerencsi Szerecsent, hozzákeverek nagyjából 3 evőkanál tejszín, majd a tojássárgáját és a tojáshabot. Utóbbit két lépésben, hogy a lehető legkevésbé törjem össze a habot. Tálkákba töltöm, letakarom és 24 órára a hűtőbe teszem.

Szerintem pont olyan, amilyen a nagykönyv szerint lennie kell, de nem esem hasra tőle. Persze lehetne turbozni mindenfélével (narancsvíz, vanília, narancslikőr, menta, chili…), de úgy gondolom már magában is tökéletesnek kellene lennie. Legalábbis ha a hírnevére gondolok. (Legutóbb egy nagy tál friss málnát hiányoltam mellőle.)

Tényleg nem nagy szám a csokoládé mousse vagy én rontok el valamit?

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra