Csokoládétorta rumos mazsolával

Myreille

A férjem szerint a tökéletes sütemény nagyon-nagyon csokis és mazsola is bőségesen van benne. Rendes feleség vagyok, megsütöttem neki.

Hozzávalók:
20 dkg vaj (helyettesíthető margarinnal is)
25 dkg cukor (nád- és kristálycukor vegyesen)
3 tojás (kisebb TSZ-es tojásból kell négy)
4 púpos evőkanál holland kakaópor
1 nagy pohár (400 g) tejföl
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
mazsola, rum
1 tábla (200 g) étcsokoládé (Szerencsi Szerecsen)

1 nagy marék mazsolát rumba áztatok. A vajat a cukorral habosra keverem, majd beleteszem a tojásokat és simára dolgozom. Beleszitálom a kakaóport, megint átkeverem, majd megy a tejföl, újabb keverés, és megy bele a liszt, a csipet só valamint a sütőpor. Jól átkeverem. Kivajazott (28 cm átmérőjű) tortaformába öntöm és (nagyjából 180 fokos sütőben) tűpróbáig sütöm.

Amikor a tészta kihűlt, mikróban másfél perc alatt megolvasztom a csokoládét és bevonom vele a tortát, a tetejét megszórom lecsepegtetett mazsolával. Hűtőben gyorsan visszadermed a csokoládé.

Csokoládétorta rumos mazsolával

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra