Cukormentes almás rétes bolti réteslapból

Myreille

Akaratgyenge vagyok, ha almás sütiről, főleg ha őszi, almás rétesről van szó. Mivel diétázom, így elkészítettem a cukormentes almás rétest, az egyszerűség miatt bolti réteslapból.

 

Almás rétes bolti réteslapból (Fotó: Myreille)

Almás rétes bolti réteslapból (Fotó: Myreille)

Gyerekkoromban nyújtottam rétest nagyival az ebédlőasztal körül – persze, mindig ki is szakítottam – és bolti réteslapból is készítettünk anyával rétest sietős napokon. Azt hiszem, hogy ott gyerekkoromban – az ebédlőasztal mellett – ragadt rám minden, amit a sütés-főzésről tudok.

A mai napig úgy készítettem rétest bolti réteslapból, hogy óvatosan konyharuhára fektettem egy réteslapot, olajat és tejfölt összekevertem, ezzel megkentem a lapot, majd ráhelyeztem egy másikat (majd azt is megkentem és rátettem egy harmadik lapot, attól függően hány lap volt a zacskóban), viszont az utóbbi időben ropogósabb rétesre vágytam. Mert úgy emlékszem, hogy nagyi rétese ropogott, nem puha volt. És az sem mellékes, hogy a diéta során minden kcal, amit egy ételből meg tudok spórolni, félsiker.

Cukormentes almás rétes (Fotó: Myreille)

Cukormentes almás rétes (Fotó: Myreille)

Bolti réteslapból almás rétes

Hozzávalók:
1 csomag (8 lap) réteslap (pl. teljes kiőrlésű búzaliszttel)
3-4 alma
1/2 teáskanál fahéj
3 evőkanál mazsola
3 teáskanál zabpehely

Az almát először cikkekre vágom, majd apró darabokra. Összekeverem a fahéjjal. (Ha valaki mégiscsak cukorral szeretné, akkor itt lehet hozzáadni 1-2 evőkanál cukrot.)

A sütőt 185 fokra előmelegítem és egy tepsit kibélelek sütőpapírral.

Óvatosan kitekerem a réteslapokat a csomagból, majd 3 réteslapot egy konyharuhára fektetek. A hozzám közelebb eső szélére halmozom a fahéjas alma felét, megszórom 1 evőkanál mazsolával és 1 teáskanál zabpehellyel és szorosan feltekerem.

Két végét visszahajtom és a tepsire pakolom.

Csinálok még egy rétest 3, majd végül még egyet 2 réteslappal.

A rétesek tetejét vékonyan megkenem olajjal, majd 25 percre az előmelegített sütőbe tolom.

A végeredmény, szerintem, remek, de nem klasszikus édesség, mert nem édes, hanem ropogós, gyümölcsös. Az édesség hiánya engem nem zavar, mondjuk én 20 éve cukor nélkül iszom a kávét és a teát is.

Még több almás süti a moksha.hu-n

3 zseniális almás süti

Régimódi, házi almás pite

Apple pie, avagy a legjobb amerikai almás pite

Almás crumble: őszi, almás süti rafinált csavarral

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra