Currys-kókusztejes (Hokkaido) sütőtökkrémleves

Myreille

Szürke az ég, esik az eső, kellett egy kis napsugár! A Hokkaido tökök a kertünkben nőttek, de ez a leves működik kanadai sütőtökkel is!

Currys-kókusztejes (Hokkaido) sütőtökkrémleves (Fotó: Myreille)

Currys-kókusztejes (Hokkaido) sütőtökkrémleves (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
1 db (Hokkaido) sütőtök
1 kis fej hagyma
1/2 teáskanál curry fűszerkeverék
1 doboz (450 g) kókusztej

Currys-kókusztejes (Hokkaido) sütőtökkrémleves (Fotó: Myreille)

Currys-kókusztejes (Hokkaido) sütőtökkrémleves (Fotó: Myreille)

A hagymát apró kockára vágom, a sütőtököt megpucolom, felkockázom és a hagymát, valamint a tököt lábasba teszem, felöntöm 2,3 liter vízzel és sózom. Felforralom a levest és addig főzöm, amíg a sütőtök megpuhul.

Botmixerrel pürésítem a levest, beleteszem a curryt és a kókusztejet, alaposan elkeverem, megvárom, hogy ismét gyöngyözni kezdjen és már kész is.

Zsombi szerint ez az egyik legfinomabb leves a világon, és persze, nekem is nagy kedvencem.

 

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra