Dacolok az esős ősszel!

Myreille

korianderescsirkerizs

Rizottó csirkével, zellerrel, citrommal és korianderrel.

Nigella citromos rizottójáról már volt szó, most megint ez a recept ihletett meg.

Hozzávalók:

1 filézett csirkemell
3 halványító zellerszár
4-5 újhagyma
1 csokor koriander
2 dl tejszín
1,5 bögre rizs
vaj
parmezán

bors
víz

Aprítógépben a zellerszárakat és az újhagymákat összevágom. Fakanálnyi vajat olvasztok, ráteszem a zeller-hagyma “pürét” és elkezdem kavargatni, amikor a serpenyő ismét visszaforrósodott, beleteszem a felkockázott csirkemellet és addig kavargatom, amíg kifehéredik. Kicsit sózom, jobban borsozom. Ráöntöm a rizst, majd egy fél bögre forró vizet. Kavargatom. Amikor eltűnt a víz, újabb fél bögrével öntök rá, megint kevergetem, majd ráöntök még 3 bögre vizet, lefedem és hagyom főni. Bár a rizsnek általában 20 perc kell, ennek a cuccnak legalább 40 perc. Ha a rizs megpuhult, akkor belereszelem egy citrom héját, belefacsarom a levét, átkeverem, ha nem elég szaftos, akkor teszek hozzá még egy bögre vizet, illetve megy utána a tejszín. Parmezánt reszelek bele és még egyszer megborsozom. Átkeverem, apróra vágom a koriandert és megint átkeverem. A tányéron még egy kis parmezánt reszelek a tetejére és aki szereti citromosan, én szeretem, még egy karika citrom levét rácsavarom.

Kapcsolódó cikk:
Hétfői rizottó

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra