Datolyatrüffel napraforgómaggal és kandírozott narancshéjjal

Myreille

Karácsonyi sötét és buja trüffeleket felülmúló datolyagolyó gasztroajándéknak is tökéletes, de úgy készülj, hogy magadat is lepd meg vele!

Hozzávalók kb. 30-35 datolyagolyóhoz
20 dkg pörkölt, sós, tisztított napraforgómag
25 dkg datolya
5 dkg kandírozott narancshéj
2 evőkanál holland kakaópor
késhegynyi őrölt gyömbér
késhegynyi őrölt szegfűszeg
késhegynyi őrölt fahéj

A napraforgómagokat vágókéses robotgépbe öntöm és addig darálom, amíg sűrű pasztává válik.

Napraforgómagból "darált" datolyagolyóalap a Panasonic robotgépben – Tesztelésre kaptam a robotgépet és a legjobb késes aprító, amivel eddig dolgoztam./Fotó: Myreille

Napraforgómagból “darált” datolyagolyóalap a Panasonic robotgépben – Tesztelésre kaptam a robotgépet és a legjobb késes aprító, amivel eddig dolgoztam./Fotó: Myreille

Ezután hozzádobom a többi hozzávalót és addig aprítom, amíg sűrű, csokis krémmé áll össze. Majd kétfalatnyi golyókat formázok a legbujább trüffeleket idéző krémből.

A datolyagolyókat végül holland kakaóporban is megforgatom.

Datolyagolyók napraforgómaggal és kandírozott narancshéjjal/Fotó: Myreille

Datolyagolyók napraforgómaggal és kandírozott narancshéjjal/Fotó: Myreille

Ha akarod, mandulával vagy dióval is készítheted. Datolyagolyóra van még másik két receptem is. Én mindegyiket szeretem!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra