Dianás cukorka luxus kivitelben

Myreille

A svájciak kedvence a Kirschstengeli illetve franciásan a Batons Kirsch. A csokoládé alatt ropogós cukorka, benne pedig isteni pálinka.

Hiába, engem a pálinkával mindig le lehet venni a lábamról, így nem meglepő, hogy a Lindt & Sprüngli gyárban azonnal szerelembe estem.

A pálinkát is a gyárban főzik, majd kukoricakeményítőbe töltik, ahol a külső része kikristályosodik. A végeredmény nagyon törékeny és le kell “porolni”. Csak a hibátlan “cukorkák” mennek a csokoládéfürdőbe, majd a kakaópuderbe. A csomagolás szintén érdekes – igen, engem a robotok is lenyűgöznek -, és a végén megkóstolhattam a Batons Kirsch-t.

Első pillanatban a dianás cukorka jutott eszembe. Az alkohol erős “ütése” után, jött az ízorgia. Annyira finom volt, hogy haza is kellett hoznom egy válogatást (Batons assortis/Stengeli Assortiert), amelyben a piros csomagolású Kirsch mellett zöld Williams és kék Vieille Prune is volt.

Az ünnepélyes doboz bontás és kóstolás, igazán szertartásosra sikeredett:

A cseresznye-, a körte- és a szilvapálinkával töltött csokirudak még mindig jók, nem csak a gyárban ízlettek, azonban túl gyorsan fogynak. Nekem a cseresznyés a kedvencem, a férjem a körtésért rajong. A szilvásért egyikünk sincs oda, viszont egyértelműen én jártam jobban, mert a dobozban a lehető legtökéletesebb a háromféle íz porciózása: a doboz fele Kirsch, egyik negyede Williams, másik negyede Vieille Prune.

A lehető legjobb svájci szuvenírt hoztam haza.

Kirschstengeli>>

Kapcsolódó cikkek:
Így készül a világ legfinomabb csokoládéja

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Dianás cukorka luxus kivitelben” című cikkhez.

 1. sompalinka szerint:

  Egyetértek! Kiváló minőség kívül-belül!
  Példaértékű a svájci termelési kultúra, úgy a pálinka, mint a csokoládé ipar tekintetében! Lehet követni!

  VálaszVálasz
 2. bluemoon szerint:

  Vagy fél éve nekem is eszembe jutott a dianás cukor. Vettem is egy dobozkával. Hát sírhatnékom volt. Nem tudtam megenni. Képzeljétek el, valami gusztustalan tortabevonóba mártották, és oda lett az élvezet. Nagyon rossz volt. Nem lehetne ezt a tortabevonónak csúfolt förmedvényt kitiltani az édesiparból? Én valódi csokoládéba mártott dianás cukrot szeretnék…

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra