Diós-narancsos torta tejfölös-tejszínes krémmel

Myreille

A tortában két és félszer több a dió, mint a liszt, és nem csak karácsonykor, de egész télen remek sütemény. Gyorsan elkészül és gyorsan el is fogy.

 

Diós-narancsos torta tejfölös-tejszínes krémmel (fotó: Myreille)

Tulajdonképpen a Citrusos máktorta felesleges sallang nélkül diós változata a diós-narancsos torta tejfölös-tejszínes krémmel, de az is az igazsághoz tartozik, hogy a La Deliziában kóstolt  diós tortácska csak fokozta az elhatározásomat, hogy muszáj valami nagyon diós dolgot sütnöm, mindenféle felesleges tészta és felesleges liszt nélkül.

Hozzávalók:
5 dkg olvasztott vaj
15 dkg cukor
1 narancs
25 dkg darált dió
10 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 tojás

Krém a tetejére:
1 (kis) pohár tejföl
2 dl tejszín
7-10 dkg porcukor

A vajat, a cukorral és a tojásokkal elkeverem. Belekeverem a darált diót, a narancs reszelt héját, a lisztet és a sütőport.  Kicsavarom a narancs levét és azt is a tésztához keverem.

A masszát 26 centis tortaformába öntöm (ha kell, akkor előtte persze ki kell vajazni) és 200 fokos sütőben 30-40 perc alatt, tűpróbáig sütöm.

Amikor kihűlt a torta, a tejfölt összekeverem a tejszínhabbal és a cukorral, majd elektromos habverővel alaposan felverem. Kicsit folyékony, de azért sűrű, könnyű krém lesz a végeredmény. Egy órát szobahőmérsékleten “szikkadni” hagyom a krémet és akkor szépen lehet szeletelni. (De az sem eretnekség, ha tálkában a torta mellé kerül a krém, és mindenki tesz a saját szeletére egy-két kanállal.) A tetejére még frissen reszelt narancshéj került.

Diós-narancsos torta tejfölös-tejszínes krémmel (fotó: Myreille)

Ui: A 26 centis tortaformám alja kerámia, az oldala szilikon. Imádom!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “Diós-narancsos torta tejfölös-tejszínes krémmel” című cikkhez.

  1. […] is egészen formásra sikeredett, amit tegnap Myreille ajánlott a Moksha.hu […]

  2. Dhiriam szerint:

    mhmmm, kösz a tippet :) ünnepi süti lesz belőle :)))

    VálaszVálasz
  3. zimanadri szerint:

    Fincsi lett, bár a krém nekem nagyon édesre sikerült, legközelebb fele annyi porcukorral készítem majd. Amúgy nagyon egyszerű, gyors és finom, köszi a receptet. Immár sokadszor! :-)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra