Duplán csokis brownies

Myreille

Nem egy mutatós sütemény, viszont mennyei. Csoki mellett még kakaóport is teszek bele és egészen sok sót.

Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé (nálam Szerencsi szerecsen)
3 tojás
3 ek nádcukor
fél tk só
2 ek átszitált kakaópor
3 ek átszitált liszt

Mikrózható tálba beletöröm a csokoládét és beleteszem a felkockázott vajat. Egy percre mikróba teszem – de a pontos időt ki kell tapasztalni, hogy ne égjen meg, de elolvadjon -, majd habverővel jól összekeverem. Megy bele a cukor, a só és a tojások. Amikor a egynemű lett a massza, beleteszem a kakaóport és a lisztet. A habverőt kanálra cserélem és simára keverem.

Kivajazok egy kisebb tűzálló tálat és beleöntöm a tésztát.

Bekapcsolom a sütőt, kb. 180 fokra állítom és a hideg sütőbe teszem a tésztát. 15-25 percet kell sütni, sütőtől függetlenül. Akkor jó, amikor a széle megsült, a közepe viszont megdermedt, de még krémes. Meg kell várni, amíg kihűl.

Nem szapora és igen tömény.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra