Édes április: csokitorta tejszínnel és friss eperrel

Myreille

A csokoládé és az eper csábító találkozása cukrászipari trükkök nélkül. Elképesztően egyszerű és finom.

 

A tészta sűrű és nagyon csokoládés, a friss eper pedig mindig jó, felesleges ragozni. Csokoládé imádó férjem ezt a tortát kapta névnapjára. Hiába, nem vagyok szent, már unom a csokoládét csokoládéval és túl csábító volt az eper. A végeredmény miatt senki se panaszkodott.

Hozzávalók:
1 tábla Lindt 99 %-os étcsokoládé (lehet készíteni “sima” étcsokival is, de ég és föld a különbség, én próbáltam a receptet mindenféle étcsokival)
10 dkg vaj
4 tojás
10 dkg cukor
4 evőkanál liszt
3 dl tejszín
30-40 dkg eper
fél csomag sütőpor

Mikrózható tálban a vajat és a csokoládét nagyjából fél perc alatt mikróban megolvasztom. Belekeverem a cukrot, majd egyesével a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kivajazott (26 centis) sütőformába öntöm és az akkor “begyújtott” sütőben tűpróbáig sütöm.

Az eperből a sérült vagy nem tökéletes szemeket felkockázom és két evőkanál cukorral összekeverem.

“Bevetés előtt” a tejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verem. Harmadával megkenem a csokoládés tésztát, majd a maradékot összekeverem a lecukrozott eperrel, de a levet, amit eresztett, nem teszem a tejszínhez. A epres tejszínt is a tortára halmozom és ránegyedelem a maradék friss epret.

 

Csokitorta tejszínnel és friss eperrel

 

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Édes április: csokitorta tejszínnel és friss eperrel” című cikkhez.

  1. lillamilla szerint:

    ne tedd :D

    VálaszVálasz
  2. Süti imádó szerint:

    Ezt is kifogom próbálni.:)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra