Édes hógolyók: házi készítésű Raffaello

Myreille

Csak 7 hozzávaló, 10 perc munka és télen-nyáron “havas” édes falatokkal lesz tele a tányér. Ellenállhatatlan csábítás!

Édes hógolyók: házi készítésű Raffaello/Fotó: Myreille

Édes hógolyók: házi készítésű Raffaello/Fotó: Myreille

Hozzávalók:
1 púpos evőkanál liszt
2 evőkanál kristálycukor
20 g vaníliás cukor
1 dl tej
0,5 dl tejszín (helyettesíthető tejjel)
3 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék

A legnagyobb kísértés télen és nyáron/Fotó: Myreille

A legnagyobb kísértés télen és nyáron/Fotó: Myreille

Egy kisebb lábasban a cukrot, vaníliás cukrot és a lisztet összekeverem, ezután simára keverem a tejjel és a tejszínnel és állandó kevergetés mellett felfőzöm.

Leveszem a “lángról” és azon nyomban belekeverem a hideg vajat. Folyamatosan keverem, amíg a massza fel nem veszi a vajat.

A kókuszreszelékből kiveszek 2 evőkanálnyit, majd ebbe forgatom bele a falatnyi golyókat, a többit a krémhez keverem. Ekkora már langyosra is hűl és lehet is formázni.

Egyetlen hibája, hogy túl gyakran rájárok.

 

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra