Édes május: Csokoládés cheesecake eperrel

Myreille

A klasszikus sajttorta csokoládés változata igen flancos torta, bár elkészíteni szemtelenül egyszerű. Gyümölccsel vagy önmagában nagyon finom!

A klasszikus New Yorki Cheesecake az egyik legfinomabb torta, férjem kedvéért most megsütöttem belőle a csokis változatot.

A csokoládén kívül minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű!

Hozzávalók:
500 g mascarpone
2,5 dl tejszín
200 g 85 % étcsokoládé
4 tojás
150 g cukor
80 g vaj
250 g zabos keksz (Hobbits, Zabfalatok)
1 evőkanál kakaópor

A kekszet aprítógépben ledarálom, összekeverem a lágy vajjal és a kakaóporral, majd egy 26 centis tortaforma alját kibélelem a keverékkel. 200 fokos sütőben 3 percig sütöm.

Közben egy nagy tálban megolvasztom a csokoládét, majd összekeverem a cukorral és a tojással, végül a mascarponeval és a tejszínnel. (Előfordulhat, hogy sűrű csokikrémmé áll össze a keverék, ha túl hidegek a hozzávalók, de ezen nem kell idegeskedni.) Addig kell keverni, amíg sima massza lesz. A krémet ráöntöm a kekszes alapra és 200 fokos sütőben 35 percig sütöm. Ekkor a torta közepe még folyik, de ennek így kell lennie.

Megvárom, hogy kihűljön a torta, majd egy éjszakára hűtőbe teszem. A hűtőből mehet egyenesen az asztalra, megszórom kakaóporral a tetejét, és lehet enni önmagában kávé mellé vagy sok gyümölccsel.

Édes május: Csokoládés cheesecake eperrel (Fotó: Myreille)

Ui: A csokoládés cheesecake-et idény szerint lehet gyümölcsökkel variálni. Az eper mellett a meggy, a málna, a ribizli és a szeder, de még az piros bogyós, erdei mix is tökéletes hozzá.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

6 hozzászólás a “Édes május: Csokoládés cheesecake eperrel” című cikkhez.

  1. Gabi szerint:

    Ez nagyon jól hangzik, valahogy a csokis változat nem jutott eddig eszembe!!! De szerencsére, neked igen!! Köszönjük!

    VálaszVálasz
  2. Vivien szerint:

    Az én férjemnek ez az abszolút kedvence. Na jó, a ‘simát’ sem veti meg, sőőőt. :) Ha meg nagyon el akarom kényeztetni, akkor bailey’s-es verzióban csinálom…

    VálaszVálasz
  3. Vivien szerint:

    Myreille, ha 28-as formában csinálom, szerinted ebbe is mehet 750g Philadelphia (mint a simába) vagy maradjon 500g, de akkor nem lesz túl lapos a torta?

    VálaszVálasz
  4. Myreille szerint:

    @Vivien: Inkább emeld egy kicsit a sajtkrém mennyiségét. Vagy tehetsz bele Philadelphia-t és mascarponet vegyesen is. Azt gondolom, hogy inkább legyen vastag, mint lapos. :) A fiam szülinapjára olyat sütöttem, hogy a kekszre csokit daraboltam, majd arra jött a sima (vaníliás) krém és a végén málnaszósszal öntöttük le. Úgy is klasszul érződött rajta a csoki. Sajnos, előbb elfogyott, mint fényképezni tudtam volna, így valamikor megismétlem – mert egyszerűen imádtam – és akkor fotózom is. :)

    VálaszVálasz
  5. Vivien szerint:

    @Myreille: Köszi a gyors választ, én is a vastagabbra szavazok. :) Anyukámnak készül a hétvégén a szülinapjára. A kisfiad szülinapi verziója is nagyon jól hangzik, várom majd a képeket! :)

    VálaszVálasz
  6. Pixie szerint:

    Elkészítettem. Mascarpone helyett Philadelphia-val, de a többi stimmel. Nagyon jó lett, pillanatok alatt elfogyott! :)
    Köszi a receptet!

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra