Édesburgonya krémleves gyömbérrel és csillagánizzsal

Myreille

Ha hétvége, akkor krémleves, lehetőleg sütőtök vagy batáta. Legalábbis a fiaim szerint. Viszont magamnak is szeretnék kedvezni, ezért mindig jön egy-egy újabb csavar.

Édesburgonya krémleves gyömbérrel és csillagánizzsal (Fotó: Myreille)

Édesburgonya krémleves gyömbérrel és csillagánizzsal (Fotó: Myreille)

Most annyi volt a trükk – mert nagy mutatványok azért nem férnek bele egy mozgalmas délelőttbe -, hogy a levest úgy kezdtem, mintha pho lenne – elméletben már remek pho-t tudok főzni, annyi videót néztem, majd új fejeztem be, mint egy klasszikus batáta krémlevest.

Hozzávalók:
2 sárga húsú) édesburgyonya (batáta)
1 kis fej hagyma
1 db csillagánizs
4 vékony szelet gyömbér
1/2 teáskanál olaj
1 doboz kókusztej

A hagymát nagyobb darabokra vágom, majd az oldajon megpirítom a csillagánizzsal. Beleteszem a megpucolt és feldarabolt batátát, felöntöm vízzel, sózom és addig főzöm, amíg a batáta megpuhul. (Kb. 20 perc.) A csillagánizst és a gyömbérszeleteket kihalászom. Mixerrel pürésítem, beleöntöm a kókusztejet, elkeverem, rottyantok egyet rajta és már lehet is enni.

Édesburgonya krémleves gyömbérrel és csillagánizzsal (Fotó: Myreille)

Édesburgonya krémleves gyömbérrel és csillagánizzsal (Fotó: Myreille)

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra