term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:89
post ID:49121
category_89

Édesburgonya krémleves gyömbérrel és csillagánizzsal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Édesburgonya krémleves gyömbérrel és csillagánizzsal

Myreille - Publikálva:

Ha hétvége, akkor krémleves, lehetőleg sütőtök vagy batáta. Legalábbis a fiaim szerint. Viszont magamnak is szeretnék kedvezni, ezért mindig jön egy-egy újabb csavar.

Édesburgonya krémleves gyömbérrel és csillagánizzsal (Fotó: Myreille)

Édesburgonya krémleves gyömbérrel és csillagánizzsal (Fotó: Myreille)

Most annyi volt a trükk – mert nagy mutatványok azért nem férnek bele egy mozgalmas délelőttbe -, hogy a levest úgy kezdtem, mintha pho lenne – elméletben már remek pho-t tudok főzni, annyi videót néztem, majd új fejeztem be, mint egy klasszikus batáta krémlevest. Hozzávalók: 2 sárga húsú) édesburgyonya (batáta) 1 kis fej hagyma 1 db csillagánizs 4 vékony szelet gyömbér 1/2 teáskanál olaj 1 doboz kókusztej A hagymát nagyobb darabokra vágom, majd az oldajon megpirítom a csillagánizzsal. Beleteszem a megpucolt és feldarabolt batátát, felöntöm vízzel, sózom és addig főzöm, amíg a batáta megpuhul. (Kb. 20 perc.) A csillagánizst és a gyömbérszeleteket kihalászom. Mixerrel pürésítem, beleöntöm a kókusztejet, elkeverem, rottyantok egyet rajta és már lehet is enni.
Édesburgonya krémleves gyömbérrel és csillagánizzsal (Fotó: Myreille)

Édesburgonya krémleves gyömbérrel és csillagánizzsal (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra