Fehér csirke

Myreille

fsajtoscsirke Így sikerült, de ezt egyetlen szakács se szokta bevallani, inkább új ételként prezentálja. A férjem annyit kért, hogy tejszínes legyen a csirke, a többit rám bízza.

Nekem meg eszembe jutott a kedvenc pizzánk, a szmog, ami tejfölös és füstös, és azt az ízt szerettem volna utánozni. Na, ebből lett a fehér csirke.

Kevés mangalica szalonnát (5 dkg) apróra felkockáztam és zsírjára sütöttem. A felkockázott csirkemellet 2 fej felszeletelt vöröshagymával és kevés sóval elkezdtem sütni, párolni, rázogatni. Amikor a megpuhult a csirke kicsit megborsoztam, hozzáöntöttem a tejszín (2 dl) és beleszórtam 10 dkg reszelt füstölt sajtot (Karaván). Rizst főztem mellé (de tésztával is jó lehet).

—————————————-

White chicken

A little piece (5 dkg) of Mangalica bacon cut into cubes and fried. I started to bake/steam the diced chicken breast with the 2 sliced onions and a little salt. When the chicken was tender, I put some pepper on it, added the cream (2 dl) and added (10 dkg) grated smoked cheese (Karavan). I served with rice (but it could be great with pasta too).

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra