Fejedelmi reggeli: füstölt pisztráng pástétom

Myreille

Egyedülálló ízélmény egy ünnepi reggelre. A pisztráng pástétom kézműves termék, minőségi alapanyagokból, teljesen jogosan viseli a “boldog” jelzőt.

Natúr, azaz vajjal és olívás (olíva olajjal) készült Boldog Füstölt Pisztráng Pástétom (Fotó: Myreille)

Natúr, azaz vajjal és olívás (olíva olajjal) készült Boldog Füstölt Pisztráng Pástétom (Fotó: Myreille)

Tahitótfalui telepen tenyésztett és füstölt, kiváló minőségű pisztrángból készített halpástétom a Boldog Füstölt Pisztráng Pástétom. Kézműves termék, amelyet boldogság falatozni, és a készítését is átjárja a természet szerető ember kitartása, szenvedélye és elhivatottsága.

A szivárványos pisztrángok szaporítása, nevelése, majd feldolgozása is a telepen történik. A pisztrángok egész évben 18 fokos – fúrt kútról érkező – vízben növekednek, úszkálnak – igen, tényleg úszkálnak, van hozzá elég helyük – és több mint egy évet töltenek a betonmedencében, mielőtt a füstölőbe kerülnek és az ízletes halhúsból elkészül a pástétom.

Csörgő István, aki a Szentendrei-szigeten, Tahitótfalu egyik csendes, kis utcájában belefogott a szivárványos pisztráng tenyésztésbe, úgy tud mesélni a pisztrángról, hogy már a mesélés hatására az ember lánya pisztráng rajongóvá válik, és ha utána megkóstolja a füstölt halat vagy a pisztráng pástétomot, nem kérdéses, mi kerüljön karácsony reggel az asztalra.

A natúr és az olívás pisztráng pástétom is 77% füstölt pisztrángot tartalmaz, a kettő között a különbség annyi, hogy az egyik vajjal a másik olíva olajjal készül. (Fotó: Myreille)

A natúr és az olívás pisztráng pástétom is 77% füstölt pisztrángot tartalmaz, a kettő között a különbség annyi, hogy az egyik vajjal a másik olíva olajjal készül. (Fotó: Myreille)

Sűrű, krémes, ízletes (Fotó: Myreille)

Sűrű, krémes, ízletes. Néhány pirított kiflikarikával vagy vékony szelet pirítóssal hibátlan reggeli. (Fotó: Myreille)

A dijoni mustártól pikáns a pisztráng pástétom, de ez nem zavarta a gyerekeimet abban, hogy egymás után tüntessék el a pástétomos kiflikarikákat. (Fotó: Myreille, kézmodell: Zsomi)

A dijoni mustártól pikáns a pisztráng pástétom, de ez nem zavarta a gyerekeimet abban, hogy egymás után tüntessék el a pástétomos kiflikarikákat. (Fotó: Myreille, kézmodell: Zsombi)

A Boldog Füstölt Pisztráng Pástétom natúr és olívás változatban készül és nagyon passzol hozzá a pirított kiflikarika és a lilahagyma.

Info: A pástétomokat megtaláljátok a Magyar Ízek Karácsonyi vásárán 2014. december 12-23 között minden nap 10-22 óráig és szerdán, csütörtökön, pénteken a Lehel piacon. A Lehelen egészen eldugott helyen vannak, a termelői piacon, ami a közhittel ellentétben nem a piac közepén van, hanem a “hátsó” metrókijárat és a húsosok magasságában, oldalt.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra