Feketeribizlis-kefíres torta (tojás nélkül készül)

Myreille

A vaníliás-citromos-vajas kevert tésztát a feketeribizlis pöttyök teszik pikánssá. Tojás nélkül készül és remek, ráadásul gyors, nyári sütemény.

Feketeribizlis-kefires torta tojás nélkül (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 28 centis tortaformához:
1 doboz (450 g) kefir
1 doboz kristálycukor (kefir dobozával mérem)
2 doboz rétesliszt (kefir dobozával mérem)
10 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2 citrom reszelt héja
csipet só
1/4 teáskanál vaníliaőrlemény
20-25 dkg feketeribizli

Keverőtálba öntöm a kefirt, majd kimérem és hozzáöntöm a cukrot valamint a réteslisztet – kikaparom a poharat -, beleteszem a sütőport, a reszelt citrom héját, a vaníliaőrleményt és a csipet sót. Összekeverem. A vajat megolvasztom és a keverékhez öntöm, alaposan összekeverem, majd a tortaformába öntöm és szétterítem.

A megmosott, megtisztított, lecsepegtetett feketeribizlit a torta tetejére öntöm, és a gyümölcsöt kicsit belenyomkodom a tésztába.

180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (nagyjából 50 percig sütöm).

Tea és kávé mellé tökéletes, de ha dőzsölés, jól illik hozzá a frissen felvert tejszín is.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra