Felejtsd el a zacskós változatot: brokkolikrémleves

Myreille

Semmivel se bonyolultabb és csak alig hosszabb brokkoliból, mint levesporból főzni a brokkolikrémlevest. Csak 5 hozzávaló és egy botmixer kell!

Én hiszek a valódi alapanyagokból készült készült ételekben és nem hiszek az ízfokozókban és a porokban. A Knorr oldalán nem találtam adatot, de ahol igen, ott teljesen meglepett, hogy mit tartalmaz a Knorr Bögrés instant Brokkolikrémlevese: “módosított burgonyakeményítő, növényi zsír, pirított zsemlekocka, maltodextrin, só, ízfokozó, tejfehérje, tápióka liszt, petrezselyemlevél, fűszerek.” Eddig se voltak illúzióim, de csak nekem hiányzik a listáról a brokkoli? Csekély vigasz, hogy a cucc legalább tartósítószert nem tartalmaz.

A Knorr Ínyencek levese Brokkolikrémleves karfiollal csomagolásán nagy betűvel szerepel: Tartósítószert és ízfokozót nem tartalmaz! Az apró betűs összetevőkben pedig a következők vannak: “növényi zsír és olaj, keményítő, búzaliszt, burgonyapüré pehely, jódozott só, élesztőkivonat, tejcukor, szárított brokkoli 3,6%; tejfehérje, gyümölcscukor, vöröshagymapor, szárított karfiol 1%, étkezési só, maltodextrin, zöldségkivonat, spenótpor, fűszerek.” Én ettől se lettem boldogabb…

Brokkolikrémleves (Fotó: Myreille)

Brokkolikrémlevest főzni azonban nem nagy ügy brokkoliból sem. Sőt, nem is drága.

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej brokkoli (kb. 500 g)
1 dl tejszín (helyettesíthető növényi tejszínnel is)
jódozott tengeri só
fekete bors
1 csomag levesgyöngy

A brokkolit meg kell mosni, rózsáira kell szedni és a megpucolt szárát feldarabolni. Annyi vizet kell rá önteni, hogy háromnegyedéig ellepje és fedő alatt puhára kell főzni. Nagyjából 20 perc. Akkor puha, ha a kés vagy a villa a vastag részekbe is könnyen beleszalad.

A megfőtt brokkolit a levével együtt össze kell mixelni. Bele kell önteni a tejszín – ha túl sűrű lenne, akkor még egy kis vizet is lehet hozzáöntetni -, sózni – én csak itt szoktam sózni és rögtön kóstolom is – és borsozni kell. Fel kell forralni, még egy kóstolás és kész, lehet enni a ropogós levesgyönggyel.

Ui: Apróra vágott petrezselyem jót tesz a levesnek és a tálalásnak, de anélkül is remek.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

5 hozzászólás a “Felejtsd el a zacskós változatot: brokkolikrémleves” című cikkhez.

  1. Krisz szerint:

    Porehagyma, ujhagyma, brokkoli, keves gyomber es kokusztej meg viz. Ez az en azsiai 15 perces keremlevesem, feludules a szimpla brokkoli kremleves utan. :)

    VálaszVálasz
  2. Myreille szerint:

    @Krisz: Jól hangzik, legközelebb kipróbálom!

    VálaszVálasz
  3. Vidra szerint:

    És ha kerül a tányérba egy kis reszelt füstölt sajt is, és arra rá a brokkolileves, amiben még fokhagyma is van, még jobb. Ja, egy kevés szerecsendió is beleesik néha.

    VálaszVálasz
  4. lillamilla szerint:

    az én receptem, szerintem megéri: egy szál zöldséget, répát és egy kis fej hagymát is szoktam hozzátenni, ezeket olajon megpirítom kicsit, só, bors, petrezselyem, felöntöm vízzel. ha minden megfőtt, botmixer. tejszín helyett kefírt használok. a barátaim imádják. és én is simán meg tudom enni az egész kondért, ha kész.

    VálaszVálasz
  5. Nagy Lajosné szerint:

    Én maradék húslevesben szoktam puhára főzni a brokkolit, ( amúgy mindent a fennt említekkel megegyezően csinálok) és tálaláskor reszelt füstöltsajtot teszek a tányér aljára, erre merem rá a forró levest. Nagyon finom.

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra