Felforgató gondolatok: paprikás csirke másként

Myreille

Tény: a paprikás csirke bőrös combból a legfinomabb, de nálunk éppen csirkemell filé volt itthon. Név- és ízazonosság.

Amilyen nagyvonalúan bánok más nemzetek tradicionális receptjeivel, megérdemeltem már, hogy fejemre hozzam a bajt és a paprikás csirkét gondoljam újra kétféle paprikával és tejszínnel. Még répa is van benne, de ezt a férfiaknak nem kell elmondani…

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell filé
5 dkg húsosabb szalonna vagy sonka
1 vöröshagyma
1 nagyobb répa
1 kaliforniai, piros paprika
1 púpos teáskanál pirospaprika

2 dl tejszín

A szalonnát fel kell kockázni és egy teflon serpenyőben átpirítani. Ha szükséges, kell még rá egy kis olajat önteni, majd mehet rá a kockára vágott hagyma és a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa. Átpároljuk.

Bele lehet tenni a kockára vágott csirkemellet. Sózás óvatosan, mert a szalonna is sós. Fehéredésig kevergetni kell, majd fedő alatt puhára párolni.

Mehet bele a pirospaprika, majd a kockára vágott kaliforniai paprika. Addig kell párolni, amíg a paprika kicsit megpuhul, de nem szottyosodik meg.

Bele kell önteni a tejszínt, felforralni és kész.

A szalonna kockázás előtt érdemes feltenni a rizst főni, mert mire kész a hús, készen lesz a rizs is.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra