Férjem szülinapjára: mandulás brownie torta

Myreille

Sok csokoládé, kevés liszt és kevés cukor, ropogós mandula. Az egyik legfinomabb torta lett, amit valaha sütöttem! Minden nagyzolás nélkül, ez egy TÖKÉLETES brownie.

Mandulás brownie/Fotó: Myreille

Mandulás brownie/Fotó: Myreille

Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
8 dkg vaj
10 dkg cukor
5 dkg lágy nádcukor
10 dkg liszt
4 tojás (s-es méret, nagyobból elég a három is)
10 dkg durvára vágott mandula

Egyszerűen tökéletes: mandulás brownie/Fotó: Myreille

Egyszerűen tökéletes: mandulás brownie/Fotó: Myreille

A csokoládét összetöröm és a vajjal együtt mikróban megolvasztom. Belekeverem a cukrot, nádcukrot, majd a tojások sárgáját és a lisztet.

A tojásfehérjét kemény habbá verem, amit a csokis masszához keverek.

Kivajazott tortaformába öntöm, a tetejét megszórom durvára vágott mandulával.

180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöm. Ezalatt a mandula a torta tetején megpirul, a tészta pedig átsül, de nem szárad ki.

Ne maradj ki semmi jóból! Van nekünk hírlevelünk is, ha még nem iratkoztál fel, most megteheted. Nem bánod meg!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra