Férjem szülinapjára: mandulás brownie torta

Myreille

Sok csokoládé, kevés liszt és kevés cukor, ropogós mandula. Az egyik legfinomabb torta lett, amit valaha sütöttem! Minden nagyzolás nélkül, ez egy TÖKÉLETES brownie.

Mandulás brownie/Fotó: Myreille

Mandulás brownie/Fotó: Myreille

Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
8 dkg vaj
10 dkg cukor
5 dkg lágy nádcukor
10 dkg liszt
4 tojás (s-es méret, nagyobból elég a három is)
10 dkg durvára vágott mandula

Egyszerűen tökéletes: mandulás brownie/Fotó: Myreille

Egyszerűen tökéletes: mandulás brownie/Fotó: Myreille

A csokoládét összetöröm és a vajjal együtt mikróban megolvasztom. Belekeverem a cukrot, nádcukrot, majd a tojások sárgáját és a lisztet.

A tojásfehérjét kemény habbá verem, amit a csokis masszához keverek.

Kivajazott tortaformába öntöm, a tetejét megszórom durvára vágott mandulával.

180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöm. Ezalatt a mandula a torta tetején megpirul, a tészta pedig átsül, de nem szárad ki.

Ne maradj ki semmi jóból! Van nekünk hírlevelünk is, ha még nem iratkoztál fel, most megteheted. Nem bánod meg!

Summary
recipe image
Recept
Mandulás brownie
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés-főzés
Munka
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra