Fokhagymás-korianderes reteklevél pesto

Myreille

Két csokor friss, apró retek pillanatok alatt elfogy reggelire, a zöldjét kár lenne kidobni. Lehet belőle igen finom ebéd vagy vacsora.

reteklevelpesto01

Fokhagymás-korianderes reteklevél pesto (Fotó: Myreille)

reteklevelpesto02

Fokhagymás-korianderes reteklevél pesto (Fotó: Myreille)

reteklevelpesto03

Fokhagymás-korianderes reteklevél pestohoz a tészta (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
2 csokor retek friss levele
1 marék dió
1/2 teáskanál koriandermag
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olíva olaj
1 dl habtejszín, de lehet növényi tejszín is
nagy csipet só

Mindent az aprítógépbe teszek és addig darálom, amíg szósz állagot nem kap. A frissen kifőtt tésztát összekeverem a fokhagymás-korianderes reteklevél pestoval. Ez már így önmagában remek a tésztán, azonban – ha van otthon – Gauda sajttal vagy parmezánnal vagy percorinoval csak fokozni lehet az élvezeteket.

Ez a pesto nem tartható el sokáig, mert tejszín van benne, viszont nálunk egy négytagú család tésztájára el is fogyott az összes.

reteklevelpesto04

Fokhagymás-korianderes reteklevél pesto (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra