Főszerepben a zsenge, ropogós cukkini

Myreille

Kedvenc paradicsomos-tejszínes-bazsalikomos-csirkés ragumat egészítettem ki némi nyers, éppen ezért ropogós cukkinivel.

A piacon zsenge, apró cukkiniket találtam, egyszerűen nem lehetett otthagyni. Ezeket a cukkiniket vétek agyonfőzni, hihetetlenül finomak nyersen, azonban nyers cukkinit nem tehetek a férjem és a fiam elé, ezért kicsit csaltam. Álcáztam a cukkiniket.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
2 cukkini (kb. 20 centis)
4 nagy paradicsom
2 dl tejszín (lehet áltejszín is, azaz növényi tejszín)
1 teáskanál bazsalikom
olíva olaj

A csirkemellfilét felkockázom és kevés olíva olajon fehéredésig pirítom. Ezután hozzáteszem a felkockázott paradicsomot.

Akinek van ideje és igényes, húzza le a paradicsom héját. A módszer egyszerű, a paradicsom alján x-et kell vágni, majd a paradicsomot forró vízbe mártani 1 percre, utána hideg víz alá tenni és könnyen le lehet húzni. Enélkül a paradicsom héja ott “csúfoskodik” az ételben. Engem mondjuk nem zavar.

Addig főzöm, amíg a paradicsom szétfő. Közben, persze, sózom és megszórom bőségesen bazsalikommal.

Felöntöm tejszínnel és felforralom. Ekkor teszem csak bele a fél-negyed cikkekre vágott cukkinit, amivel már csak felforralom, hogy a cukkini is átmelegedjen, azonban főzni már nem főzöm.

Ropogós cukkini paradicsomos-bazsalikomos-tejszínes-csirkés szósszal és tésztával

Köretnek tészta és rizs is tökéletes hozzá, sőt, még sajtot is lehet rá szórni.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra