Friss paradicsomleves fokhagymával és oreganoval

Myreille

Nem tartalmas, laktató leves, sokkal inkább könnyű, illatos és forrón is hűs. Nyár, szerelem és a paradicsomok második élete.

frissparadicsomleves01

Friss paradicsomleves fokhagymával és oreganoval (Fotó: Myreille)

Az óriási (pákozdi) paradicsomokat azért szeretem, mert éretten roppant könnyű lehúzni a héjukat, kevés bennük a mag, viszont jó húsosak. Pedig a legelső szempont nem is számít ennél a levesnél, mert szitán átpasszírozom.

frissparadicsomleves02

Ezek a pákozdi paradicsomok. Legalábbis felénk ezt a nevet kapták, biztos van tudományos nevük is, de még titkolják (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
2 kg nagy, húsos paradicsom
1 zsemle
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
1/4 teáskanál oregano
pici só

A paradicsomokat nagyobb kockára vágom és felteszem főni. Vizet nem öntök alá, enged magából hamar, addig kevergetem.

Ha a paradicsomok megpuhultak, akkor szitán átpasszírozom, beleteszem a hagymát, fokhagymát, pici sót és felforralom. 20 percig főzöm, majd beleteszem az apróbb darabokra tépett zsemlét, megvárom, amíg átpuhul, majd botmixerrel simára mixelem. Megszórom oreganoval és már lehet is enni.

Anyu szerint szokatlan, de finom. Én szeretem, olaszországi nyaralásokat juttatja az eszembe.

frissparadicsomleves03

Leves friss paradicsomból (Fotó: Myreille)

 

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra