Füstös-répás szendvicskrém

Vidra

Nálunk rögtön elsőre függőséget okozott.

A tippet Bódog haverjának gazdájától kaptam, össz-szomszédi pálinkatesztelés közben; a recept egyszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy több pohár többféle pálinka után, több nappal később is emlékeztem rá, miből áll.

Szomszédasszonynak bemondásra elhittem, hogy remek kombináció a sárgarépa és a füstölt sajt, ma pedig bruttó 3 és fél perc alatt meg is csináltam a krémet. Biztos, hogy nem utoljára.

A komoly hozzávalólista a következő:
amennyi répa, annyi füstölt sajt (nyilván nem darabra, hanem dekára)
5-6 gerezd fokhagyma (ez 25+25 dekás mennyiséghez ment)
fűszer ízlés szerint (leginkább bors és kevés só)
nagyon kevés majonéz és/vagy tejföl,

A füstölt sajtot lereszeled/ledarálod, a répával ugyanígy jársz el, ezeket összekevered a szétnyomott fokhagymával, és annyi majonézzel/tejföllel, hogy az egész kenhető krémmé álljon össze. Sima kenyérrel se lehet rossz, mi pirítósra kenve kattantunk rá.

Egy nagyon hasonló pirítósra való: répasaláta, no meg a jó öreg tojáskrém.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “Füstös-répás szendvicskrém” című cikkhez.

  1. dhiriam szerint:

    jól hangzik, nyami. de a répát előtte meg kell főzni vagy úgy durrbelebumm nyersen? :)

    VálaszVálasz
  2. Vidra szerint:

    Csak úgy nyersen, minél egészségesebben ;)

    VálaszVálasz
  3. Dhiriam szerint:

    Ez egyszerűen isteni ! Ma megcsináltam, olívás kenyérre és nem bírtuk abba hagyni a vacsit…:)))

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra