Fűszeres édesburgonya a sütőben: finomabb, mint a sütőtök

Myreille

A sütőben sült édesburgonya az egyik kedvencem akár köretnek, akár önmagában. Úgy a legfinomabb, ha annyira megsül, hogy a benne lévő cukor karamellizálódik.

Édesburgonya a sütőben/Fotó: Myreille

Édesburgonya a sütőben/Fotó: Myreille

Az édesburgonyára (azaz a batátára) akkor kaptunk rá, amikor a fiúk picik voltak. Hiába főztem már meg több mázsányit, még mindig nem untam rá. Sült csirke mellé a kedvenc köretem, de én akkor is boldog vagyok, ha sült édesburgonya az ebédem.

A sütőmben egymás mellett elfér egy fedeles jénai és a kisebbik sütőtálam. A jénaiba a fűszeres csirkét szoktam rakni, a sütőtálba az édesburgonyát.

Fűszeres édesburgonya a sütőben

Hozzávalók:
2-3 nagy, sárga húsú batáta
1 ág rozmaring
chilipehely

olíva olaj

A batátákat megpucolom és hosszában cikkekre vágom. Sütőpapírral bélelt sütőtálba rakom, megtűzdelem rozmaringgal, megszórom sóval, chili pehellyel és vékonyan meglocsolom olíva olajjal.

1,5 óráig sütöm 185 fokon. Szeretem, ha jól megpirul.

 

Sütőben sült édesburgonya/Fotó: Myreille

Sütőben sült édesburgonya/Fotó: Myreille

Az édesburgonya krémlevest kóstoltad már? Gyömbérrel és csillagánizzsal vagy curryvel?

Summary
recipe image
Recept
Fűszeres édesburgonya a sütőben: finomabb, mint a sütőtök
Szerző
Dátum
Sütés-főzés

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra