Egzotikus répaleves gyömbérrel és curryvel

Hana

Gondoltam, ma kicsit túllépek az imádott répa-gyömbér levesemen. Őrült kalandok a konyhában.

A szokásos hagyma megpuhulása és a répa, majd gyömbér lábosba kerülése után újdonságként némi curry és két alma is “ment a levesbe”. Felöntöttem zöldséglével, hogy ellepje, és amikor a répa megpuhult, leturmixoltam az egészet. Kis borssal ízesítettem.

Kísérőnek a következőt rögtönöztem: 30 g olvasztott vajon kicsit megpuhítottam egy lereszelt répát és egy fél lereszelt cukkinit. Egy nagy tálban összekevertem 250 g teljes kiőrlésű magos kenyérlisztet, kis sütőport, 50ng parmezánt és összedolgoztam 125 ml tejjel, nomeg az előbb említett vajon párolt zöldségekkel. Összegyúrtam, kinyújtottam és kivajazott tepsibe pogácsákat szaggattam belőle.

A pasim nem szólalt meg a vacsora végéig… viszont duplán szedett…

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Egzotikus répaleves gyömbérrel és curryvel” című cikkhez.

  1. Dhiriam szerint:

    Mmmmh..jól hangzik :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra