Gyors vacsora cukkinivel

Myreille

cukkiniparmezan2 A legjobb döntés volt, amikor a “darab parmezánt” rendszeresítettem a hűtőben. Drága, de gazdaságos, és ha akad itthon némi cukkini, tészta és tejszín, akkor a világ legjobb vacsorája készíthető.

Avagy így legyünk konyhatündérek gyerek és munka mellett.

– Rosszkor hívlak?
– Dehogy, csak vacsorát főzök.
– Te ilyen rendes nőci vagy?
– Néha, de nem nagy ügy…
– Akkor küldd át a receptet.
– Tényleg nem nagy ügy, már csináltam hasonlót…
– Drusza, már megint mellébeszélsz, küldd át a receptet!

Szeretettel Druszámnak

A legjobb lenne folyamatábrát rajzolni a recept helyett, mert a hűtő tartalma meghatározza a végeredményt. Felteszem a tésztavízet forrni, kifőzöm a tésztát és közben megcsinálom a szószt. Kevés vajat hevítek, rávagdalom a friss és apró cukkiniket. (Elejét és végét kidobom, azonban a cukkinire igaz, hogy minél kisebb, annál jobb.) Jól megsütöm. Mi úgy szeretjük, ha már barnul. Tudom, hogy egyesek szerint így szétfőzzük, de nekünk éppen így jó. A serpenyő szélére tolom a cukkiniket, egy teáskanálnyi lisztet szórok a vajra, kicsit pirítom, majd felöntöm tejszínnel vagy tejjel, éppen mi van itthon. De jó a víz is. Picit megsózom, megborsozom, összekeverem a tésztával és a tányéron parmezánt reszelek a tetejére. Akik már nézhetnek felnőtt filmeket, még kaphatnak egy kis őrölt borsot is.

A cukkinis tészta, nevezzük így, egyszerűsített változata a sajtmártásos cukkini. Ilyenkor az előbbi “szószt” esszük tészta nélkül. A cukkiniket ilyenkor nagyobb darabokra vágom és a sajtot a besamelhez (vaj+lisz+tej kombóhoz) keverem.

Milyen gyors, meleg vacsorák vannak még? (A gyors azt jelenti, hogy az előkészítés is gyors.)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Gyors vacsora cukkinivel” című cikkhez.

  1. tihi szerint:

    tegnapi ebéd (10 perc):

    amíg a szélesmetéltet feltettem főni sós vízbe, addig egy másik edényben vajon lepirítottam 10 dkg csirkemellsonkát egy kevés aprított snidlinggel, petrezsemzölddel, két gerezd apróra vágott fokhagymával és egy kevés bazsalikommal (frissen tépett levelekkel jobb lett volna, de az most épp nem volt, így maradt a szárított, morzsolt változat), és frissen őrölt borssal. a pirítmányra aztán rányomtam egy teljes adag tömlős sajtot, felengedtem kb 1 dl hideg tejjel, és összefőztem. a elkészült tésztáról leöntöttem a vizet, és a tésztát belekevertem a szószba. frissen tálaltam. olcsó, gyors, finom. indítsam a gasztrorovat? :D

    VálaszVálasz
  2. tihi szerint:

    ma esti vacsora(terv):

    egy lapos teflonosba bedobok két-három csík bacon szalonnát, kicsit megsütöm az egyik oldalát, aztán megfordítom. ráütök 2-3-4 egész tojást (igény és kívánság szerint), tekerek rá egy kis friss borsot, és fedő alatt, kis lángon sütöm még 3-4 percig. tálaláshoz átcsúsztatom egy megfelelő méretű lapostányérra, és kevés őrölt paprikával díszítem. frissen szelt fehérkenyérrel fogyasztandó. jó étvágy!

    (fenti leírás egy személyes adag, tehát a művelet fogyasztónként megismétlendő!)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra