Egy leves, három zeller

Myreille

zellerleves01

Zellergumó, zellerlevél, halványító zeller meg némi krumpli és tejföl. Egyszerű, gyors, finom téli krémleves.

zellerleves02

Hozzávalók:

1 zellergumó levelével együtt
3 szál halványító (angol) zeller (elhagyható)
2 nagyobb krumpli
pici só
1 evőkanál tejföl

A zellergumót valamint a krumplit megpucolom, felkockázom. A zellerszárat megmosom és feldarabolom. Az egészet lábasba teszem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, meg egy csipet sóval. Addig főzöm, amíg minden megpuhul. Pépesítem és bele keverek egy evőkanál tejfölt. A zellerlevelekből a frissebb leveleket apróra vágom és beleszórom. Mivel a zellernek domináns az íze, más fűszer nem kell bele. Tálaláskor pirított zsemlekocka illik hozzá.

Kapcsolódó cikkek:
Cukkinileves
Lélekmelegítő thai leves egy egész hadseregnek

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra