Hűsítő nyári leves: joghurtos nektarin (őszibarack) leves

Myreille

A nyári kánikulában a hideg, nem túl édes gyümölcsleveseket kedvelem a legjobban. Idén a kedvencünk a joghurtos nektarin krémleves.

Hűsítő nyári leves: joghurtos nektarin (őszibarack) leves/Fotó: Myreille

Hozzávalók:
7-8 db nektarin
3 evőkanál cukor
1/2 citrom leve
450 g görög joghurt

A nektarinok héját vagy lehúzom, vagy lepucolom, kimagozom és cikkekre vágom, majd 3 evőkanál cukorral és annyi vízzel, amennyi ellepi, felforralom, puhára főzöm. Hagyom kihűlni. Sőt, még hűtőbe is teszem. (Ezt akár előző este is meg lehet csinálni.)

Tálalás előtt a barackokból kiveszek 6-8 gerezdet és apróra vágom. A maradékhoz hozzáöntöm a frissen csavart citrom levét és a joghurtot és az egészet botmixerrel krémesre pürésítem. Érdemes kóstolni, mert én “cukortalanul” szeretem ezeket a leveseket.

Mivel hűtőben volt a barack lével együtt és a joghurt is, így jó hideg és azonnal lehet enni. A kitálalt levesekbe az apróra vágott barackból szórok.

Joghurtos nektarin krémleves/Fotó: Myreille

Ez a leves, mint Vidra gyümölcslevese, készíthető őszibarackbefőttel is. Akkor még kevesebb munka van vele.

Summary
recipe image
Recept
Hűsítő nyári leves: joghurtos nektarin krémleves
Szerző
Dátum
Munka
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra