Ínyenc reggeli: répasaláta

Myreille

moksha_repasalata1 Sajnos, lehetetlenség elrejteni a répát, ezért (számomra érthetetlenül) sokan meg se kóstolják. Pedig állítom, hogy a világon az egyik legfinomabb kenyérre való.

A Csészényiben kóstoltam először sajtos-répát, majd annyira megszerettem, hogy némi kísérletezéssel itthon is előállítottam valami hasonlót. (Az eredeti receprtért azért odaadom a fele királyságom.) A Csészényi érdekessége egyébként a 100 falra szerelt kávédarálón és a remek fémtáblákon kívül, hogy nem olyan régen, még órásmester dolgozott az apró üzletben. A városi legendák szerint az órásmester fia nagyobb vonzalmat érzett a finom kávék iránt, mint az órák és apja mestersége iránt, és feladva a régi, családi tradíciót, inkább kávézót nyitott. Néhány relikviát azonban őriz a falon és a sok régiségtől igazán békebelinek tűnik a helyiség. (Csészényi kávézó, 1013 Budapest, Krisztina krt. 34., H-P: 8:00-22:00, Sz-V: 10:00-21:00)

cseszenyi_daralo

A sajtos répasalátához diónyi gyömbért, két közepes répát és 8-10 dkg füstölt sajtot (Karavánnal az igazi) lereszelek. Teszek még bele 1 gerezd összezúzott foghagymát, 1 evőkanál olíva olajat, 1 evőkanál balzsamecetet és egy kevés őrölt borsot. Sózni csak módjával szoktam, mert a sajt éppen eléggé sós. Pirított kenyérrel az igazi.

moksha_repasalata

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Ínyenc reggeli: répasaláta” című cikkhez.

 1. neozed szerint:

  Régebben ez a recept kinnt volt az oldaladon, és én azóta számtalanszor elkészítettem már, sőt a munkahelyemre is vittem be egy adagot, de részben kollégáim répaútálata, illetve az ismeretlentől való félelmeik miatt egyedül ettem meg.
  Viszont az átkozottakon kívül sok emberrel megszerettettem eme remekművet :)

  VálaszVálasz
 2. Spinakker szerint:

  A városi legenda, mint a legtöbb nem igaz! A tulajdonosok nem a Rill család sarja(i). Viszont nagyon aranyosak :)

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra