Jérceleves

Tihi

nemhabos

Némely ételekről úgy gondoljuk, hogy bonyolult az elkészítésük. Én sokáig a húslevessel voltam így.

Aztán persze egyszer kipróbáltam, és azóta ez lett az egyik konyhai sláger.

Elkészítéséhez többféle hús is használható, ettől függően pedig különböző szép nevekkel is illethetjük. Az én mai főzetem a jérceleves nevet kapta a keresztségben.

Tettem bele 6 alsó csirkecombot, fél kiló vegyes leves-zöldséget, burgonyát, borsót és bébirépát, szemes borsot, babérlevelet, egy kis gyömbért, morzsolt lestyánt, és sót. A borsó és bébirépa kivételével hagytam főni lassú tűzön kb. 1,5 órát, az utóbbiak csak akkor kerültek bele. A habot nem szedtem le, elfőtt szépen magától. Amikor megfőtt a leves, a nagyobb zöldségeket és húsokat kiszedtem belőle. Levesbetétnek cérnametéltet főztem hozzá, amit a húshoz hasonlóan mindenki külön szedett magának a kitálalt levesbe. Két tányérral sikerült magamba lapátolnom. Azt hiszem a vacsoráig már nem nagyon mozdulok…

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra