Joghurtos pohárkrém pörkölt dióval, mézzel

Myreille

Csupán 4 hozzávaló kell a joghurtos pohárkrémhez és 4 perc alatt elkészíthető. A kedvenc “azonnal kell valami édesség” desszertem.

Ha rám tör az “azonnal kell valami édesség” érzés, akkor muszáj valami nagyon finomat és különlegeset ennem. Ha először ennék egy kis diót, meg egy kiskanál mézet, esetleg bekapnék néhány szem aszalt sárgabarackot és végül még a zsíros görög joghurtra is rávetném magam, akkor tulajdonképpen megennék mindent, ami ebben a pohárkrémben van, de mégse érzeném utána magam olyan jól. Az ízeken túl a szememnek kell a nyálcsorgató szépség, a fülemnek pedig az üvegpohárban csilingelő kanál hangja. Próbáljátok ki ti is!

joghurtkrem01

Joghurtos pohárkrém pörkölt dióval, aszalt sárgabarackkal, mézzel (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 4 személyre:
500 g görög joghurt
8 szem asztalt sárgabarack
1 marék dió
kb. 4 teáskanál méz

Forró serpenyőben szárazon megpirítom a diókat, majd nagyobb darabokra vágom. A sárgabarackokat vékony csíkokra vágom.

Előveszek 4 kisebb – kb. 1,5-2 dl poharakat – és a hozzávalókat belerétegezem: görög joghurt – a dobozból átkanalazom a pohárba -, kevés pörkölt dió, néhány csík aszalt sárgabarack, majd csinálok még egy joghurt-dió-sárgabarack réteget, amit végül meglocsolok 1 kiskanál mézzel.

Ennyi! Remekül néz ki, finom, csupa jó dolog van benne és azonnal lehet enni.

Ui: Nagyon fontos a dió pörkölése, mert úgy sokkal, de sokkal finomabb a dió íze és ebben az esetben a görög joghurthoz is érdemes ragaszkondi, mert krémesebb, finomabb, mint a “mezítlábas” joghurtok.

joghurtkrem02

Joghurtos pohárkrém pörkölt dióval, aszalt sárgabarackkal, mézzel (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra