Jóság felsőfokon: Apple Crumble Cheesecake

Myreille

A francia és indiai konyha ötvözése után két kedvenc amerikai desszertemet, az alma crumble-ét és a New York-i cheesecake-et sütöttem össze. 

Az ötlet (sajnos) nem az én fejemből pattant ki először. Engem ez a videó inspirált, de egészen más receptet kísérleteztem ki.

Több okból is változtatnom kellett. Egyrészt elfelejtettem mazsolát venni, így az kimaradt, ezt bánom és legközelebb ezt a hibát nem kötetem el, másrészt a saját, jól bevált receptjeim alapján gondolkoztam.

Az én Apple Crumble Cheesecake-em ilyen lett:

applecrumblecheesecake

Zsombi szerint a gyümölcsös rész a legfinomabb, szerintem minden morzsája tökéletes.

Hozzávalók:

A gyümölcsös rész:
4 db alma
3 evőkanál nádcukor
1/4 teáskanál fahéj

Az almákat megpucolom, 8 cikkre vágom, tűzálló tálba teszem, megszórom a fahéjjal elkevert cukorral és 180 fokos sütőben 30 percig sütöm. Almától függ, hogy szétesik vagy nem, bármelyik megoldás tökéletes.

A tészta:
215 g zabkeksz
100 g (apró szemű) zabpehely
100 g vaj

A kekszet aprítógépben morzsásra darálom, akárcsak a zabpelyhet, majd összekeverem az olvasztott vajjal.

A kb 4 evőkanányi morzsás keverék kivételével mindet egy 26 centis tortaforma aljába nyomkodom.

A maradék morzsát összekeverem 1/4 teáskanál fahéjjal és majd ezt szórom a süti tetejére.

A krém:
4 tojás
100 g cukor
500 g mascarpone
2 dl tejszín
1 vanília kikapart magjai

A tojásokat habosra keverem a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Hozzákeverem a mascarpone-t és a tejszínt.

A krémet a tortaformába öntöm. Rápakolom a megsült almát a cukros-fahéjas levével együtt és megszórom a félretett fahéjas morzsával.

180 fokos sütőben (előmelegített, alsó-felső sütés, légkeverés) 40 percig sütöm. Ilyenkor, mint a cheesecake-nél a torta közepe még mozog, de éppen így lesz tökéletes. Hagyom kihűlni, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Ha lenne itthon karamellaszósz, akkor a tányéron azzal is meglocsolnám…

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra