term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:89
post ID:38835
category_89

Kakukkfüves fokhagymakrémleves

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Kakukkfüves fokhagymakrémleves

Myreille - Publikálva:

Laktató, finom és a gyomron keresztül a lelket is felmelegíti, mégis egyszerű és elronthatatlan. Csak annyira fokhagymás és fűszeres, hogy a gyerekek is szeretik.

Kakukkfüves fokhagymakrémleves (Fotó: Myreille)

Kakukkfüves-Gouda sajtos fokhagymakrémleves (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy fej fokhagyma 2 kis burgonya 4 ág friss kakukkfű 2 dl (hab)tejszín (vagy növényi tejszín) bors 5 dkg Gouda sajt levesgyöngy vagy pirított kenyérkocka Bő 2 liter vízbe beledobom a gerezdekre szedett és megpucolt fokhagymát és a friss kakukkfűágakat, letakarom és fél órát főzöm. Közben megpucolom a krumplit, kockára vágom és a vízbe teszem és megsózom a levest. Nagyjából 30 perc alatt a krumpli olyan puhává fő, hogy szétesik, de krumplitól függ, mennyit kell főzni és ha nem szétesős fajta, az se gond, mert kiveszem a kakukkfűágakat és botmixerrel simára turmixolom, a végén belekeverem a tejszínt is. Ha túl sűrű lenne, teszek hozzá még vizet, és rottyantok rajta egyet. A sajtot apró kockára vágom és tálaláskor a forró levest megszórom levesgyönggyel valamint sajtkockákkal. A kakukkfüvet is sajnálom kidobni, amit kiszedtem a levesből, és le szoktam húzni az apró leveleket és azokat is a levesre szórom. Iratkozz fel a moksha.hu hírlevelére most!
Kakukkfüves fokhagymakrémleves (Fotó: Myreille)

Hideg téli napok ellen: kakukkfüves fokhagymakrémleves (Fotó: Myreille)

Kakukkfüves fokhagymakrémleves levesgyönggyel és Gouda  (Fotó: Myreille)

Kakukkfüves fokhagymakrémleves levesgyönggyel és Gouda sajttal  (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra