Kapros-túrós pogácsa villámgyorsan

Myreille

Kapor imádóknak kihagyhatatlan. Gyors, egyszerű és finom. Jó reggelire, vacsorára, de vendégvárónak is.Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg vaj (margarinnal helyettesíthető)
25 dkg túró
1 tk só
1 dl tej
1 csomag expressz élesztő (vagy 5 dkg élesztő)
1 tojás sárgája
nagy csokor kapor

Annyit szemeztem az expressz élesztővel – nem, nem olvastam el az összetevőket -, hogy muszáj volt kipróbálni. Nagyon hatékony.

A lisztet össze kell keverni az expressz élesztővel, majd beletenni az összes többi hozzávalót és összegyúrni. A tej legyen langyos, a vaj szoba meleg. 1,5-2 cm-re kell nyújtani a tésztát, kiszaggatni, sütőlemezre pakolni, majd 15 percet pihentetni. A maradék tojásfehérjével meg lehet kenni a tetejét és 180-200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sül.

Nejlon zacskóban több napig friss marad.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Kapros-túrós pogácsa villámgyorsan” című cikkhez.

  1. jutka szerint:

    kipróbáltam, és nagyon finom lett! köszi a receptet :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra