Karácsonyi hangulatban: vörösáfonya puncs

Myreille

Piros, forró, illatos, igazán karácsonyi hangulatot teremt és nem forralt bor. Felnőtt és gyerek változatban is elkészíthető a vörösáfonya puncs.

A receptet nagyon régen kaptam az Amerikai tőzegáfonya társaságtól – attól a társaságtól, ami a tőzegáfonyát (vörösáfonyát) népszerűsíti az egész világon – és idén ki is próbáltam. Forró, gyümölcsös, finom és egyszerű.

tozegafonyapunch01

Tőzegáfonya, azaz vörösáfonya puncs (Fotó: Amerikai Tőzegáfonya)

Hozzávalók egy nagy pohárhoz:

150 ml tőzegáfonya nektár
1-2 teáskanál barna cukor (ízlés szerint, én kevesebb cukorral szeretem)
1-3 db szegfűszeg
negyed rúd fahéj
fél narancs

A tőzegáfonya nektárt a barna cukorral, a szegfűszeggel, és a fahéjrúddal fel kell forralni. Tovább főzni nem kell, de egy kis pihentetés jót tesz neki, hogy az ízek összeérjenek. Ezután hozzá kell keverni a narancs kifacsart levét és már lehet is inni.

A felnőtt verziót meg lehet löttyinteni egy kis rummal (kb. 4 cl), de alkohol nélkül is nagyon finom!

tozegafonyapunch02

Tőzegáfonya puncs (Recept és fotó: Amerikai Tőzegáfonya)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra