Kedvenc konyhai eszközöm: U-hámozó

Myreille

Nagyon nehezen barátkoztam meg a hámozókkal, egyik sem esett kézre, aztán jött a nagy szerelem…

Nem az enyém, hanem Vidráé az érdem a tökéletes zöldséghámozó felkutatásáért. Én is tőle kaptam az U formájú zöldséghámozómat, ami azóta rendszeres használatban van és ez meg is látszik rajta.

Zöldséghámozóból igen széles a kínálat, majdnem kimeríti az abc-t. Az Y formájú talán a legnépszerűbb, de az engem a borotvára emlékeztet és éppen elég nekem a krumpli pucolás, a borotválás már kimerítene. Létezik még a késszerű izé, ami szintén felejtős. Az U formájú zöldséghámozó ritkább, designerek se törik össze magukat, hogy újragondolják – de miért is kellene bármit csinálni vele, hiszen már tökéletes. A meghajlított rozsdamentes acéllemez között ott a penge és a merevítő, az U alja pedig éppen beleillik a tenyérbe.

Kapcsolódó cikkek:
Kedvenc konyhai eszközöm: szilikon ecset

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “Kedvenc konyhai eszközöm: U-hámozó” című cikkhez.

 1. Ildikó szerint:

  Szia,

  akkor ipiapacs egykettőhárom megvan, amit keresek. Légyszi írd meg, hol lehet ilyenre szert tenni. Én kb. 13 éve vettem egyet Németországban, azóta azt használom, remekül bírja, de most már szeretnék ajándékozni is, fénymásolással nem tudtam szaporítani. Egyetértek, tökéletes.

  Előre is nagyon köszi,
  Ildikó

  VálaszVálasz
 2. Vidra szerint:

  Olcsót, egyszerűt közepes méretű CBA-ban vettem (talán 200 Ft környékén), a polcvégekre kirakott eszközök között érdemes keresni. Kicsit drágábban (8-900 Ft) Victorinoxot a Mamut 2. átjárószinten láttam, kipakolós-pultos árusnál

  VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra